JANDARMA AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI EĞİTİMDE

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocukların Korunması"na yönelik olarak Şenkaya ilçesine bağlı Kayalısu Köyünde ev ev dolaşarak kadınlarla bire bir görüşüp bilgi verdi.

20 Kasım 2013 Çarşamba 14:27
JANDARMA AİLE İÇİ ŞİDDETE KARŞI EĞİTİMDE
Astsubay Emine Çelik; görüşme yaptığı ailelere şiddeti kimsenin hak etmediğini belirterek, "Hele çocuklar ve kadınlar hiç hak etmiyor. Çocuklarınız sevgi ortamında büyümeli." dedi. Şiddetin bir suç olduğunu söyleyen Çelik, kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, şiddete maruz kalanları koruma altına alınacaklarını belirtti. Kadına yönelik şiddet olaylarıyla karşılaşılması halinde 155, 156 veya 183 ihbar hatlarından yardım istenebileceğini belirtti.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ve Şenkaya İlçe Jandarma Komutanlığı çocuklara çikolata ikramında bulundu.



Ayrıca 27 Ekim 2013 tarihinde Kayalısu köyünde yaşanan elektrik arızasını gidermek için giden ekibin aracı manevra yaptığı sırada Mutlu Can Uçar'a (7) çarpması sonucu Uçar hayatını kaybetmişti. Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ve Şenkaya İlçe Jandarma Komutanlığı Uçarın ailesini ziyaret ederek taziyede bulundu. Şenkaya İlçe Jandarma Komutanı J.Yzb. Selami Keskin ailenin herhangi bir ihtiyacı ve sıkıntısı olduğunda Jandarma olarak yanlarında olduğunu belirtti.



Erzurum İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği, "Aile İçi Şiddet, Kadın ve Çocukların Korunması"na yönelik çalışmalarının Erzurum genelinde devam edeceği bilgisi edinildi.

Editör

Son Güncelleme: 20.11.2013 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.