HUKUK İHLALİNE KARŞI DİM DİK AYAKTA DURACAĞIZ

Erzurum Barosu’nda hafta sonu yapılan 44. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan genel kurulda Erzurum Baro Başkanlığın seçilen Faruk Terzioğlu, ”Erzurum Barosu, herkesin aklına ilk gelen sığınağı olacaktır. Cumhuriyetimize, onun temel değerlerine, ülkemize, üniter devletimize, bütünlüğümüze ve cüppemize sahip çıkacağız." dedi.

08 Ekim 2012 Pazartesi 14:39
HUKUK İHLALİNE KARŞI DİM DİK AYAKTA DURACAĞIZ
297 meslek avukatının 267’sinin oy kullandığı Erzurum Barosu seçiminde dört adaydan Nizam Işık 12, İzzettin Genç ise 62 oy aldı. 2002-2004 yılları arasında Baro Başkanlığını yapan Faruk Terzioğlu ise mevcut başkan Mehmet Güzel karşısında 99 oy alarak Erzurum Barosu’nun ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu.

GÜZEL, TERZİOĞLU’NA SARILDI: ‘HAYIRLI OLSUN BAŞKANIM’
Oy pusulalarının az bir dilimine kala Erzurum Borosu’na yeniden seçilen Faruk Terzioğlu’nu meslektaşları tek tek tebrik etti. Salona ilk giren ve 92 oyda kalan Mehmet Güzel, Seçim Kurulu Başkanı’nın oy tasnif sonuçlarını açıklamasının ardından Mehmet Güzel, Faruk Terzioğlu’nun elinden tutarak sarıldı. Güzel,”Hayırlı olsun başkanım” derken, Terzioğlu, “Birlikteyiz, beraber çalışacağız” mesajını verdi.

BAŞKAN TERZİOĞLU,”HUKUK İHLALİNE KARŞI DİM DİK AYAKTA DURACAĞIZ
“Bana oy versin vermesin herkesin başkanı olmaya gayret edeceğim. Cumhuriyetimize, onun temel değerlerine, ülkemize, üniter devletimize ve bütünlüğümüze ve cüppemize sahip çıkacağız. Erzurum Barosu, siyasi parti yandaşlığı veya karşıtlığı olmaksızın her türlü hukuk ihlaline karşı dimdik ayakta durarak meslektaşlarımızla birlikte beklentilere daha iyi bir cevap vereceğiz.” Dedi..

“KİMSESİZLERİN, ÇARESİZLERİN, ÇARESİZLERİ OLACAĞIZ”…
Seçimin Erzurum için hayırlı olmasını dileyen Başkan Terzioğlu,”Erzurum Barosu bu kez kişilikler, şahsiyetlikler için değil, sadece baronun yönetimi ve temsili noktasında yeni ve farklı bir anlayışa ihtiyaç duyulduğu ortaya konulmuştur. İnşallah arkadaşlarımızın beklentilerine daha iyi bir şekilde cevap vereceğiz. Baro biraz daha her yönü itibari ile olması gerekenleri yerine geticecektir. Bütün alanlarda kendisinin üzerine düşen görevlerde kimsesizlerin, kimsesi, çaresizlerin, çaresizleri olacak bir konumda olacaktır. Herkesin ilk aklına gelen sığınağı olacaktır. Baromuz hiçbir siyasi partinin güdümünde, arkasında değildir. Sadece meslek sorunları, ülke ve şehir sorunları ile ilgilenecektir. Yeni ve farklı bir anlayışla hizmet vermeye özen göstereceğiz. Bu seçimde kimsenin reddedilmemesi gibi dengeli bir seçim olduğunu ortaya koymuştur. Meslektaşlarımızın sandık başında biraz daha tecrübeye ağırlık verdiklerini gösterdi. Bu tecrübenin gerektiği sorumlulukla tarafsızlık ve adalet duygusu içerisinde arkadaşlarımıza hizmet verdirmeyi sürdüreceğiz.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 08.10.2012 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.