HAKAN ŞÜKÜR'DEN "SPORDA AHLAK" KONULU SÖYLEŞİ

Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Genç Vizyon Kulübü tarafından düzenlenen “Sporda Ahlak” konulu söyleşi, Kültür ve Gösteri Merkezin de yapıldı.

09 Nisan 2013 Salı 09:57
HAKAN ŞÜKÜR'DEN
Oturum başkanlığını yapan AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, “Üniversitemizin düşünce kulüplerinin, kendi alanlarıyla ilgili ya da bilgi edinme amaçlı farklı konularda akademik birikim sahiplerini buraya getirerek yeni bir ekol oluşturmaya çalışması çok önemli bir faaliyettir.” diye konuştu.

Yavilioğlu, “Gençliğin bir televizyon kültürüyle gazete kültürüyle yetişmemesi, derinliği olan kendisine ait olan bilgilerin paylaşımında tecrübe paylaşımında bu bilgiyi kullanması oldukça önemlidir. Sizlerin bilgiyi alırken nasıl alacağınızı o bilgiyi nasıl kullanacağınızı kimlerden bilgi almanız gerektiğini hangi bilgilerin hayatımızda kullanılabilir içerikte olduğunu tespit etmeniz önemlidir. ”değerlendirmesini yaptı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür ise ,“Ben sporcunun çevik ve ahlaklısını severim, hayatım boyunca bu sözü vurgulamaya, en azından o öğretiyle, inancımla bunları bağdaştırarak böyle bir yaşam sürmeye çalıştım. Bireysel başarılarımın yanında takım olarak da başarılar kazandım. Bu başarıya paylaştıkça ulaştım”. Şükür konuşmasına, “Türkiye’de çok büyük sportif yatırımlar yapılmaya başlandı. Erzurum da bunlardan nasibini aldı. Çünkü Erzurum çok önemli bir ilimiz” sözleriyle devam etti.

Konferansın ardından, Ak Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve Ak Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ı makamında ziyaret ettiler. Üniversitenin sportif faaliyetleri ve sporun sorunları hakkında konuşulan ziyarette, Rektör Koçak, Şükür ve Yavilioğlu’na Atatürk Üniversitesi hakkında da bilgi vererek, gelecekteki projeleri anlattı.

Koçak, Milletvekilleri Cengiz Yavilioğlu ve Hakan Şükür’e Atatürk Üniversitesi plaketi ve çeşitli hediyeler takdim etti. 

Editör

Son Güncelleme: 09.04.2013 09:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.