FİDANLAR POŞET AÇTI!

Baharın tüm güzelliği ile hissedilmeye başladığı şu günlerde ağaçların çoğu çiçek açarken, refüjlerde çalılara takılan poşetler, hem fidanlara zarar veriyor, hem de inanılmaz çirkinlik oluşturuyor.

02 Mayıs 2013 Perşembe 09:16
FİDANLAR POŞET AÇTI!
Baharın tüm güzelliği ve ihtişamı ile hissedildiği, tabiatın adeta coştuğu şu günlerde çevre kirliliği, bu güzelliğe gölge düşürüyor. Özellikle refüjlerdeki çalı ve ağaçlara takılan poşetler, oluşturdukları çirkinlik ve kirliliğin yanında, fidanların dallarının kırılmasına neden oluyor. Bu olumsuzlukların giderilmesini isteyen Mavi-Beyaz Çizgi Derneği yöneticileri, belediyeleri bahar temizliği yapmaya çağırdı ve “Toplu bir temizlik kampanyası başlatılsın. Öğrenciler işin içine çekilsin. Onlara hem çevre bilinci aşılansın, hem de çevrenin ve temizliğin önemi anlatılsın” önerisinde bulundular.
Şehrin çevresindeki yolların kenarlarına dökülen çöplerden rüzgarın yardımıyla havalanan poşet, kağıt ve benzeri atıkların, yolların ortasındaki refüjlere dikilen çalılara takılarak kirlilik ve çirkinlik oluşturduğunu belirten Mavi-Beyaz Çizgi Derneği Genel Sekreteri Çağla Sezer, bu çirkinliğin giderilmesi konusunda belediyeleri daha aktif çalışma yapmaya çağırdı. Refüjlere dikilen çalı ve ağaçlara ciddi paralar harcandığını, ancak bu güzelliklerin korunması konusunda insanların gerekli hassasiyeti göstermediğini kaydeden Sezer, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Erzurum, ülkemizin baharı coşkulu yaşanan sayılı şehirlerinden birisidir. Ülkemizin çoğu bölgesinde kavurucu yaz sıcakları başladı. Oysa bizim buralar öyle çok sıcak değil. Tabiat da bu nedenle coşmuş vaziyette. Çiçekleri, kuşları, kelebekleri ile bambaşka bir görüntü veren Erzurum’da ne yazık ki, çevre kirliliği bu güzelliklerin üstünü sanki de örtüyor. Refüjlerdeki çalılara takılan poşetler çok kötü bir görüntü sergiliyor ve fidanlara zarar veriyor. Belediyelerimiz acaba temizlik seferberliği başlatıp, öğrencileri de işin içine çekerek bir bilinç oluşturabilir mi? Bu konuda biz de dernek olarak kamuoyunun oluşumuna katkı sağlayabiliriz. Erzurum bu kirliliği ve ilgisizliği hiç de hak etmiyor.”

Editör

Son Güncelleme: 02.05.2013 09:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.