ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULU TOPLANDI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

admin
admin
29 Ocak 2016 Cuma 10:52
ETSO VAKIF ÜNİVERSİTESİ DANIŞMA KURULU TOPLANDI
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma Geliştirme Vakfı tarafından kurulacak olan vakıf üniversitesi ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 

Erzurum Atatürk ve Erzurum Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden oluşan Danışma Kurulu, Prof.Dr.Osman Demirdöğen koordinatörlüğünde toplanarak, üniversitenin ismi ve oluşturulan bölümler hakkında görüşlerini sundular. Danışma Kurulu, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi olarak düşünülen vakıf üniversitesinin İsminin “Erzurum Ticaret ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi” olması yönünde yönetime görüş bildirme kararı aldı. Üniversitenin eğitim öğretime hangi fakülte ve yüksekokullarla başlaması gerektiğini tartışan Danışma Kurulu üyeleri, bölgenin nitelikli eleman ihtiyacını hemen karşılayabilecek bölümlerin açılması konusunda fikir birliğine vardı. İlk olarak Biomedikal Mühendisliği, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi ile birlikte Meslek Yüksekokulu’nun hemen açılması gerektiği vurgulanarak, üniversite büyüdükçe hem bu fakültelere farklı bölümler eklenebileceği hem de diğer fakültelerin açılabileceği belirtildi. Danışma Kurulu tarafından, eğitim öğretim için ihtiyaç duyulan hizmet binalarının yatırımlarının hemen başlatılması, kampüs içerisinde gerekli düzenlemelerin yapılması ve öğretim üyesi bulunması çalışmalarının hızlandırılması konusunda Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kuruluna bilgi verildi.

Erzurum Ticaret ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nin bölge ve ülke için önemli sorumluluklar üstleneceği öngörülerek, sağlam bir altyapının oluşturulması gerektiği, Danışma Kurulu üyelerinin ise bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapmaya hazır oldukları kaydedildi.

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yardım Araştırma ve Geliştirme Vakfı Danışma Kurulu toplantısına katılanların isimleri şöyle:

Şevket Demir, Tacettin Deniz, Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Prof. Dr. Yücel Erkmen, Prof. Dr. Kadir Bilen, Prof. Dr. Cafer Çelik, Prof. Dr. Hasan Yılmaz , Prof.Dr. Nurinisa Esenboğa, Prof.Dr. Fatma Gecikli, Prof.Dr. Uğur Yavuz, Prof.Dr. Fehim Bakırcı, Prof.Dr. Hüseyin Aydın , Prof. Dr. Abdullah Kopuzlu, Harun Delibaş, Yalçın Dericioğlu, Baki Çakmak. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.