EŞEK SIRTINDA EVLERİNE SU TAŞIYORLAR

Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Hoş köyünde yıllardır yaşanan su sıkıntısı köylüleri adeta canından bezdirdi.

06 Ağustos 2013 Salı 11:07
EŞEK SIRTINDA EVLERİNE SU TAŞIYORLAR
25 hanenin bulunduğu ve yaklaşık 100 kişinin yaşadığı Hoş köyü Aşağı Mahallesi'ndeki köylüler, eşek sırtında 2 kilometrelik mesafeden evlerine su taşıyor. 

Köylerindeki su sorununun bir türlü çözüme kavuşturulamamasının 21. yüzyılda yaşanan en büyük ayıplardan biri olduğunu öne süren köylüler, çektikleri rezaletten kurtulmak için seslerini yetkililere duyurmaya çalışıyor.

Köy sakinlerinden Zeynep Atak, yaşadıkları sıkıntıya dikkat çekerek, “Ev işlerimizi dahi su olmadığından göremez olduk. Eşek sırtında su taşımaya gidiyoruz. Böyle bir şey olur mu?” dedi.

Şenkaya Belediyesi'nin yardımıyla alınan suyun bir türlü köylerine kadar getirilemediğini dile getiren köylüler, devletin bu soruna artık bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıkta olan Hoş köyü Aşağı Mahallesi'nde yaşanan su çilesini yalnız köyde yaşayanların değil, yaz aylarında gurbetten sılaya gelenlerin de çektiğini belirten Rüştü Gözütok, “Allah rızası için bize su verin. Resmen rezillik yaşıyoruz. Yetkililerden yardım istiyoruz. Kimsenin arayıp sorduğu yok. Allah’tan korkun, yeter artık” şeklinde konuştu.

Hemen her yaz İstanbul’dan doğduğu köye gelen Nurettin Gök isimli vatandaş ise, yaşanan su sorunundan ötürü gurbetçilerin de artık yazın köye gelmek istemediklerini öne sürerek, “Su yok. Ne temizlik yapabiliyorsunuz ne de günlük ihtiyaçlarınızı karşılama şansınız var. Her geçen yıl benim gibi gurbetten köyüne gelenlerin sayısında düşme yaşanıyor. Herkes haklı olarak köyde su olmamasını bahane ediyor” dedi.

Bu arada sahip olduğu eşekle 2 kilometrelik mesafeden ücreti karşılığında köylülere su taşıyan Özcan Gör de, su bidonu başına büyüklüklerine göre 50 kuruş ile 1,5 lira arasında değişen bir taşıma ücreti aldığını söyledi.

Geçimini bu şekilde sağladığını aktaran Özcan Gör, “Para almadığım günler de oluyor. Tabi herkeste her zaman para olmuyor. Sonuçta ben de bu köyde yaşıyorum. Geçim şartlarımız belli. Az da olsa bu taşıma işinden harçlığımı çıkarıyorum. Ama bir an önce köyümüz suya kavuşsa da bende bu durumdan kurtulsam” diye konuştu. AK Parti Şenkaya il genel meclis üyesi Cavit Aktaş, köyün su projesi yapılmış olup ödeneğinin de çıktığını fakat karayolları geçiş izin vermediği için getirilmediğini söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 06.08.2013 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.