ERZURUM’UN ARTIK 2. LİGDE BİR SATRANÇ TAKIMI VAR

Erzurum tarihinde ilk kez bir takım Satranç 2. Ligi’ne yükselme başarısı gösterdi.

19 Temmuz 2013 Cuma 11:48
ERZURUM’UN ARTIK 2. LİGDE BİR SATRANÇ TAKIMI VAR
Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç takımı, 2. Lige yükselerek bir ilke imza attı. Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 30 Haziran, 07 Temmuz 2013 tarihleri arasında Denizli Pamukkale Üniversitesi Kampüsünde yapılan Türkiye Kulüpler arası Satranç Şampiyonasına iştirak eden Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç Takımı 56 kulüp içerisinde 16. Olarak Satranç İkinci ligine yükseldi. Çok sayıda rakibini eleyen ve 2. Lig’e çıkan Erzurum ekibinde büyük bir sevinç yaşanırken, Yönetici Deniz İpekten, bu başarıyı elde etmek için çok çalıştıklarını söyledi. İpekten, “Sekiz aydır büyük fedakarlık yaparak bu müsabakalara hazırlandık. Sonuçta bize güvenenleri mahcup etmedik. Büyük başarı elde eden sporcularımızı kutluyorum” dedi. 

YAYIK: BU TARİHİ BİR BAŞARIDIR

Denizli’deki şampiyonaya Doğudan ve Güneydoğudan üç takımın katıldığına işaret eden Satranç Erzurum İl Temsilcisi Akın Yayık, “Şampiyonaya katılma hakkını Erzurum, Bitlis ve Gaziantep elde etmişti. Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Satranç Takımı 56 kulüp içerisinde 16. sırada yer alarak Satranç İkinci ligine yükselmiştir. Şimdi sırada birinci lig var. İnanıyorum ki, bunu da bu sezon sonunda gerçekleştireceğiz” dedi. Denizli Pamukkale’de yapılan turnuvaya katılan takımların yarıdan fazlasının yurt dışından transfer ettikleri yabancı sporcularla mücadele ettiklerini belirten Yayık, “ Erzurum Atatürk Üniversitesi’nin kendi öz kaynaklarıyla böylesi bir başarıyı elde etmeleri bizler için gurur vesilesi olmuştur. Elde edilen başarı tesadüfi değildir. Üniversite takımımız Ocak ayından itibaren il geneli tarama yaparak en kaliteli sporcuları transfer etmiş oluşturduğu kulüp salonunda ciddi bir çalışma temposuna girerek yarşmaya hazırlanmıştır. Bu konuda Satranç Kulüp Yöneticisi Deniz İpekten’e ve Satranç Antrenörü Sena Metin’e Satrancımızın bu seviyeye ulaşmasında bizlere her türlü desteği sağlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çıntımar’a saygılarımı sunuyorum ve tüm sporcuları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 19.07.2013 11:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
misafir 2013-07-19 11:59:17

erzurum bb spor ile ilgili haber verin