ERZURUMLU GENÇLERE TURİZMDE KARİYER İMKANI

Milli Eğitim Bakanlığı, turizmde dünya markası olan Robinson Club otelleri ile işbirliği içerisinde gençlere turizmde mesleki eğitim ve kariyer imkanı sunuyor.

17 Aralık 2011 Cumartesi 20:09
ERZURUMLU GENÇLERE TURİZMDE KARİYER İMKANI
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık ve Aziziye Belediyesi’nin desteğiyle Erzurum’dan da 30 genç turizmde kariyer imkanı bulacak. 17-23 yaş arası, lise mezunu gençler, 20 Aralık’a kadar Aziziye Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne, kimlik-diploma fotokopisi ve özgeçmişleri ile müracaat etmeleri gerekiyor. Müracaat edenler arasından 30 genç, Aziziye Belediyesi Ilıca Termal Tesisleri’nde 21-22-23 Aralık tarihleri arasında yapılacak mülakatla belirlenecek. Eğitimler, 30 Ocak 2012 tarihinde Antalya Çamyuva’da başlayacak.

ÇIĞLIK: İŞSİZLİKLE MÜCADELE İÇİN ÇALIŞIYORUZ
AK Parti Erzurum Milletvekili Fazilet Dağcı Çığlık, şehrin istihdam sorununa çözüm üretmeye çalıştıklarını belirterek, vatandaşların genellikle iş için kendisine başvurduklarını söyledi. İşsizlikle mücadele için yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve Erzurum’da istihdamın artırılmasına yönelik çalışmalara öncelik verdiklerinin altını çizen Çığlık, “Milli Eğitim Bakanlığımız ve Robinson Club Otelleri tarafından böyle bir çalışma başlatıldığında Erzurum’un da bunun içerisine dahil edilmesi önerisinde bulunduk ve inşallah 30 gencimize turizmde mesleki eğitim ve kariyer imkanı sunmuş olacağız. Günümüzde işsizliğin artmasındaki en büyük nedenlerden birisi hepimizin bildiği gibi, kalifiye eleman eksikliğidir. Buradaki amaç gençlerimize iş imkanının yanında, sağlanan eğitimle kariyer imkanı da sunmak olmuştur. 30 gencimizin böyle bir proje içerisinde iş sahibi olması bizleri de mutlu edecektir.” dedi.

CENGİZ: İSTİHDAMA KATKI SUNACAK HER TÜRLÜ PROJEDE VARIZ
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz ise, Erzurum’un öncelikli sorunlarının başında işsizliğin geldiğine dikkat çekerek, kalifiye eleman eksikliğinin sorunun tetikleyicisi olduğuna vurgu yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı ile Robinson Club Otellerinin düzenlediği mesleki eğitim ve turizmde kariyer imkanı sunan projeye Erzurum’un da dahil edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Fatih Cengiz, “Erzurum Milletvekilimiz Sayın Fazilet Dağcı Çığlık’ın girişimleriyle projeye Erzurum’un da dahil edilmesinin ardından, biz de belediye olarak halkımıza duyurunun yapılması görevini üstlendiğimiz gibi, mülakatların gerçekleşmesi için de termal tesislerimizi tahsis ettik. Erzurumlu hemşehrilerimize iş imkanı sunacak ve yeni istihdam alanlarının oluşmasını sağlayacak her türlü organizasyon, proje ve çalışmanın içerisinde olur, elimizden geldiği kadar destek sunarız. Böyle bir projenin Erzurum’da da yapılacak olması bizleri mutlu etmiştir ve elimizden gelen gayreti sarf etmekteyiz. Kalifiye elemanların yetişmesi noktasında bu tür eğitimlerin önemi büyüktür. Bu noktada üzerimize düşen görevi yapmaya her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı.

KATILIM KOŞULLARI

Mülakatla belirlenecek 30 gence Antalya’da verilecek eğitimle şu imkanlar sağlanıyor:
ROBINSON CLUB OTELLERİ TARAFINDAN SAĞLANAN İMKANLAR
* Bir yıllık uygulamalı ve teorik ücretsiz eğitim.
* Ücretsiz konaklama
* Ücretsiz üç öğün yeme-içme
* Çırak öğrencilere bloklaştırılmış pratik eğitim döneminde asgari ücretin % 60’ından ve toplam öğretim dönemi ortalaması da asgari ücretin % 30’undan az olmamak üzere ödenmesi
* Yılda bir ay ücretli izin hakkı
* Kalfalık sınavlarını başarıyla tamamlayan öğrencilere, ROBİNSON tarafından katılım belgesi verilecektir.
* Bitirme sınavını başarıyla tamamlayan öğrencilere, Türkiye’deki ROBINSON otellerinde veya kardeş otellerde iş imkanı oluşturulacaktır.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI TARAFINDAN SAĞLANAN İMKANLAR
* Öğrenciler teorik ve pratik eğitim süresince, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı’nca hastalık, meslek hastalığı ve iş kazalarına karşı sigortalanacaktır.
* Kalfalık sınavlarını başarıyla geçen öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen kalfalık belgelerini almaya hak kazanacaktır.
* Askerlik görevi eğitimin sonuna kadar (en çok 23 yaşına kadar) Milli Eğitim Bakanlığı’nca ertelenecektir.
EĞİTİMLE İLİŞKİN BİLGİLER
* Eğitim verilecek bölüm:
Servis Elemanlığı Meslek Eğitimi
* Yaş Grubu:
17-23 yaş
* Eğitim Süresi:
1 yıldır. Eğitime lise mezunları gençler ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nde okuyan öğrenciler katılabilir.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.