DR. ERSİN ARSLAN ERZURUM'DA ANILDI

Erzurum Sağlık-Sen üyeleri 17 Nisan 2012 tarihinde saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Dr. Ersin Arslan andı ve sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet için eylem yaptı.

17 Nisan 2013 Çarşamba 18:18
DR. ERSİN ARSLAN ERZURUM'DA ANILDI
Erzurum- Sağlık -Sen Şubesi üyeleri Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, geçen yıl hayatını kaybeden sağlık şehidini anarak sağlık çalışanlarını uygulanan şiddeti protesto edip basın açıklaması yaptı. Türk- Sağlık -Sen Erzurum Şube Başkanı Kenan Karaçam, “17 Nisan 2012’de Gaziantep’te sendikamız üyesi Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından katledilmişti. Yani bir yıl önce bugün sağlıkta şiddet cinayete dönüşmüştür. Bu cinayet sağlıkta şiddetin Türkiye’de ulaştığı doruk nokta oldu. Ölümün birinci yılında sağlık şehidimizi anmak ve sağlıkta şiddete dikkat çekmek için 17 Nisan’ı yas günü ilan ettik. Bugün Türk Sağlık-Sen’liler olarak tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında siyah kokart veya siyah kurdele takarak sağlık kuruluşlarında bu protestoyu toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştiriyoruz. Aradan tam bir yıl geçmesine rağmen değişen hiçbir şey olmamasını hastanelerde hamile doktorların tartaklandığı hemşirelerin saçından sürüklenip yoğun bakımlık olduğu, 122 çalışanlarının sokaklarda darp edildiği olayların yaşanmasına rağmen çözüm için ciddi bir adım atılmamasında da bu eylemimizle tepki gösteriyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucunda sağlık çalışanlarının yüzde 62’si şiddet mağduru. Sağlıkta şiddete çözüm bulunması için acaba daha ne kadar çalışanın kurban gitmesi bekleniyor. Ayrıca sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanların kamu sağlık hizmetlerinden belli bir süre bedel ödeyerek yararlanması ile ilgili de bir düzenleme yapılmalıdır. Bu kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanmak için ceplerinden para ödemelidir. Sağlık çalışanlarının şiddetin en aza indirilmesi adına bekledikleri bu düzenlemeler hayata geçirilmelidir. Bu konuda artık ciddi adımlar atılmalıdır. Sabrımız kalmamıştır. Güvenli çalışma sağlık çalışanlarının haklarıdır. Türk Sağlık-Sen olarak Dr. Ersin Arslan’ı bir kez daha rahmetle anıyor ve sağlıkta şiddete sona ersin diyoruz” diye konuştu.

Daha sonra açıklamanın yapıldığı alana gelen Osman Şahin isimli vatandaş, Türk Sağlık- Sen üyelerine doktorlara şiddetin çok yanlış olduğunu ancak bütün suçların sadece vatandaşlarda olmadığını, bazı zamanlarda da doktorların hatalı olduğunu söyledi. Şahin, "Benim kardeşim Iğdır bir trafik kazası geçirdi ve kazayı yaptığı zaman durumunun ağır olmasına karşın hemen Erzurum’a sevk edilmedi. Kazayı yaptığı şahıs aynı gün ambulans ile Iğdır’dan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmış. Daha sonra Erzurum’da yapılan tetkikler sonucunda şahsın iyi olmasından dolayı tekrar Erzurum’dan, Iğdır’a geri sevk edildi. Ama benim kardeşimin durumunun ağır olmasına rağmen kimse doğru düzgün ilgilenmedi ve Iğdır’da 9 gün attıktan sonra Erzurum’a sevk edildi. Burada da kimse ilgilenmiyor bunun için bir şeyler yapılmasını istiyorum. Doktorlara şiddeti istemiyorum ama bütün suçları vatandaşa ait değildir bence doktorlar da vatandaşlar kadar suçludur” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 17.04.2013 18:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.