DOĞU'DA KOYUNLARIN KARLARA BATA ÇIKA YOLCULUĞU

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kara kış etkisini artırırken olumsuz hava koşullarından insanlar kadar hayvanlar da etkileniyor.

06 Aralık 2013 Cuma 16:14
DOĞU'DA KOYUNLARIN KARLARA BATA ÇIKA YOLCULUĞU
Bu hafta başında etkili olan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından Erzurum'da, kış çilesi yeniden baş gösterdi. İlçeden koma koyun sürüsünü götürmeye çalışan iki çobanı kış şartları zorladı. Yaklaşık 20 kilometrelik yolu sürüyle birlikte kat etmeye çalışan çobanlar koma ulaşmaya çalıştılar. Zaman zaman kara saplanan koyunlarını kurtaran ve kar ve tipiye aldırış etmeden canlarını tehlikeye atan çobanlar, Doğu'da yaşamanın güç olduğunu kaydettiler.

Geçim kaynaklarının koyun sürüsü olduğunu ifade eden çobanlar, "Böyle çetin kış şartlarında kar tipiye yakalanıp mahsur kalsak da yapabilecek başka bir şeyimiz yok. Kışın genelde hep böyle çile çekiyoruz. Bu yollarda donma tehlikesi atlatıyoruz. Ama maalesef başka çaremiz de yok" diye konuştular.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2013 16:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.