DİYALİZ HASTASINA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT VEREN BÖBREK

Erzurum'da 6 yaşında yakalandığı kronik böbrek yetmezliği nedeniyle son iki yıldır diyalize bağlı yaşayan 15 yaşındaki Demet Yılmaz, doğum gününde uygun böbrek bulunduğu haberi ile en büyük hediyeyi aldı. Yılmaz, aynı gün böbrek nakli ile yeniden hayata tutundu.

07 Ekim 2012 Pazar 16:05
DİYALİZ HASTASINA DOĞUM GÜNÜNDE HAYAT VEREN BÖBREK
Erzurum'da yaşayan Yıldırım Ailesi'nin 6 çocuğundan biri olan Demet Yılmaz, 6 yaşında iken böbrek yetmezliği hastalığına yakalandı. 2 yıl önce ise durumu iyice ağırlaştı ve diyalize girmeye başladı. Haftada 3 gün diyalize giren ve böbrek nakli için sıra bekleyen Demet Yılmaz'a doğum gününde müjdeli haber geldi. Bursa'da geçtiğimiz günlerde kendini asarak intihar eden 13 yaşındaki gencin böbreği, Demet Yılmaz'a hayat verdi. Demet, doğum günü olmasına rağmen hastanedeki odasında hayata küsmüş bir şekilde otururken, Doktoru Fatma Eren, Demet'e uygun böbrek bulunduğu haberini verdi. Genç kız acilen ameliyata alındı. Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde 4 saat süren başarılı operasyonun ardından genç kız sağlığına kavuştu. Doğum gününde ömür boyu unutamayacağı bir hediye aldığını söyleyen Demet Yılmaz, "Bundan sonraki hayatımda sağlıklı bir insan olarak yaşamaya devam edeceğim. Çok mutluyum" dedi.
Ameliyatı yapan Organ Nakil Merkezi Koordinatörü Doktor Fatma Eren, “Demet zor ama başarılı bir ameliyat geçirdi. Sağlık durumu çok iyi ve birkaç gün içerisinde taburcu edeceğiz. Demet'in yaşadığı tesadüf, organ naklinin önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Organ nakli her zaman bir başka canı hayata bağlıyor. Organ bağışı konusunda tüm insanların duyarlı olması gerekiyor. Kimi için bir doğum günü hediyesi, kimi içinse ölümün kıyısından yeni bir başlangıca açılan kapı oluyor. Demet bir süre sonra okuluna da başlayabilecek." diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2012 16:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.