DAHA ÇOK KAYBEDERİZ!

Geçen hafta Erzurum için çok önemli bir konuyu gündeme getirmiştik.

03 Eylül 2012 Pazartesi 08:38
DAHA ÇOK KAYBEDERİZ!
"Büyük kayıp" başlığıyla manşetten duyurduğumuz haberde Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nun daha önce Erzurum'da yapılacağını kamuoyuyla paylaştığı Balkan Buz Hokeyi Birliği Turnuvası'nın sürpriz bir kararla Kocaeli'ne kaydırılmasının detaylarını verdik. Türkiye, Bosna Hersek, Sırbistan, Bulgaristan, Hırvatistan, Slovenya,Makedonya, Yunanistan ve Romanya'dan 300'e yakın sporcu ve antrenör Erzurum'a gelecekti.
Organizasyonun ekonomik boyutunu siz düşünün... Tanıtım noktasında da önemli bir fırsatı kaçırmış olduk.
Sırf Kocaeli'ndeki birkaç delegenin gönlü olsun diye Erzurum'un kaderiyle oynadı Federasyon Başkanı Orhan Duman... Sadece 'büyük kayıp' yaşatmadı büyük de ayıp etti. Anlaşılan o ki, Başkan Duman'ın fantezileri buz sporlarında daha birçok organizasyonu kaybedeceğimizi gösteriyor.
--
Bir önemli konu da otomotiv sektöründe yapılan ve şimdi adliye koridorlarına taşınan vergi incelemesi başlığıydı. Haberi "Vergi incelemesi ne oldu?" diye duyurmuştuk. Her yerden ses geldi... Kendi içimizden bile (!)...
İncelemenin tamamlandığını ve konunun yargıya taşındığını öğrendik.
Tabi bu sevindirici bir gelişme... Her ne kadar bazı kesimler tarafından ört bas edilmeye çalışılsa da devleti soyup soğana çeviren kişilerin hak ettikleri cezayı bulması ve teşhir edilmeleri çok önemli. Artık yargı gerekeni yapacaktır.
Bu şehirde birilerinin nasıl 'sebepsiz zengin' olduğunun kaynağına inecektir. Sattıkları yüzlerce otomobilden nasıl ÖTV vurduklarını ortaya çıkaracaktır. Bu konuyu da gündeme getirdikten sonra 'muhalefet özürlü' şehrimiz her zaman ki gibi sessizliğini korurken, olumlu tek girişim Ankara'dan geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin konuyla ilgili bir soru önergesi hazırladığı ve Meclis'e sunacağını öğrendik. Tabi bu durum şehirdeki bazı kesimleri ciddi şekilde rahatsız edecek. Bekleyip sonuçlarını hep birlikte göreceğiz.
Dikkat edin iki konu aktardım her ikisinde de Erzurum kaybetti.
Şehirdeki ruhsuzluk, herkesin üzerine yerleşen ölü toprağı, çekememezlik, kıskançlık, vurdumduymazlık... Karamsar olmak istemiyorum ama kentteki bu gidişat daha çok kaybedeceğimizi gösteriyor.

Editör

Son Güncelleme: 03.09.2012 09:53
Anahtar Kelimeler:
DAHA ÇOK KAYBEDERİZ!
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.