DAĞCILAR AVUSTURYA YOLCUSU

9 erkek 1 bayan sporcu olmak üzere toplam 10 kişiden oluşan Spor Tırmanış Genç Milli Takım 25-28 Temmuz 2013 tarihleri arasında Avusturya’nın Imst şehrinde yapılacak olan Avrupa Gençler Şampiyonasına katılacak.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 12:15
DAĞCILAR AVUSTURYA YOLCUSU
Yaklaşık 40 ülkeden 492 sporcunun katılacağı Şampiyona 4 gün sürecek. Faik Can Özen’in idareci,  Murat Salim Şeren’in antrenör olarak katıldığı yarışmada Alper Hüseyin Hazar, Kamil Hayati Bertan, Rauf Nasır Karahan, Sinan Çakmak, Sevda Geyik, Turhan Enes Özer, Oğuz Kaan Beğeç, Umut Can Ayvaz, Mert Can Uludağ, Sercan Sağır sporcu olarak mücadele edecekler. 2012 yılında ödeneksizlik nedeni ile Singapur’da yapılan Spor Tırmanış Dünya Gençler şampiyonasına katılamadıklarını ve yönetim olarak bunun üzüntüsünü derinden yaşadıklarını belirten Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca bu yıl yine ödeneksizlik nedeniyle Avrupa Gençler Şampiyonasına katılamayacaklarını ve 2013 Temmuz ayından sonra yapılacak olan faaliyetleri yapamayacaklarını Türkiye Dağcılık Federasyonu sitesinde dağcılık camiasına ve kamuoyuna duyurduklarını ancak son anda yarışmaya katılacak sporcuların ailelerinin desteği ile Sakarya’dan 4X4 Rescue Team firmasının sponsorluğunda yarışmaya katılma imkanı oluştuğunu belirtti.
Göreve geldiklerinden şimdiye kadar yaptıkları planlı ve programlı çalışmalarla dağcılık sporunun geliştiğini belirten Karaca, İlk göreve başladığımız 1998 yılında 25 olan aktif il sayısı bugün 76’ya 23 olan aktif kulüp sayısı 969’a aynı tarihte 919 olan lisanslı dağcı sayısının ise 2013 Temmuz ayı itibariyle 33.115 ulaştığını belirten Alaattin Karaca geçmişte tek branşta faaliyet gösteren Türkiye Dağcılık Federasyonu bugün üç branşta faaliyet göstermeye başlamıştır. Bunlardan birisinin yarışması olan Spor Tırmanma branşı olduğunu belirterek, Ülkemizde her yaştan her meslek gurubundan isteyen herkes Yasa ve mevzuatlarımıza uygun olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyetlerine katılmaktadır. 1998 yılından sonra çok sınırlı bütçelerle ülkemizin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile herkesin bu spora katılması sağlanmıştır.
04 Kasım 2012 tarihinde yapılan Federasyon Başkanlığı seçimlerinde dağcılık camiasının oyları ile demokratik şekilde yeniden Federasyon Başkanlığına seçildiğini belirten Karaca,  kazanmış oldukları deneyim ve tecrübelerle ülkemiz dağcılık sporuna hizmet etmeye çalıştıklarını ancak bazı engellemelere anlam veremediğini belirti. Federasyon Başkanı Karaca sporumuzdaki gelişmeleri detayları ile yetkililere yazdık umarım büyüklerimiz bu yanlış uygulamalara dur diyecektir. Ülkemizde sporumuzla ilgili yaptığımız çalışmalar matematiksel ortadadır. Şahsımın ve birlikte çalıştığım arkadaşlarımın geçmişi ve bu günü bellidir. Biz yanar-döner ayna değil; karlı dağlardaki çocukluğumuz/gençliğimizden beri herkesin bildiği vatansever, kutsal değerlere bağlı ve inançlı bir insanız. Bazıları gibi bu manevi değerlere sonradan yapışanlardan asla olmadık Allaha şükür; olmayız da…

Editör

Son Güncelleme: 27.07.2013 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.