DADAŞ MUCİT SEVR MAĞARASININ TEMİZLİĞİNİ YAPACAK

Müslümanların kutsal mekanı olan ve her yıl yüzlerce insanın ibadet yapmak için gittiği Sevr Mağarasının çevresinin yeterince temiz olmadığını belirten Dadaş Mucit lakaplı Ebubekir Taşbaşı, kendi imkanları ile yaptığı 30 çöp kutusunu Arabistan’a götürmek üzere Erzurum’dan yola çıktı.

25 Şubat 2014 Salı 10:19
DADAŞ MUCİT SEVR MAĞARASININ TEMİZLİĞİNİ YAPACAK
İslam dinin kutsal mekanı olan Mekke’ye her yıl dünyadan ve Türkiye’den milyonlarca Müslüman hac farizasını ve ibadetlerini yerine getirmek üzere akın ediyor. Her yıl milyonlarca müslümana ev sahipliği yapan Mekke ve Medine şehrinde kutsal mekanlarda zaman zaman yoğunluk nedeniyle temizlik konusunda aksaklıkların yaşandığı iddia ediliyor. Müslümanların önemli ibadet merkezlerinden biri olan Sevr Mağarasında gerekli temizliğin yapılmadığını ifade eden ve Erzurum’da hayatını sürdüren Dadaş lakaplı Ebubekir Taşbaşı, Sevr Mağarası çevresindeki temizliğin sağlanması için kendi imkanlarıyla topladığı çöp kutularını götürmek üzere çözüm bulmaya çalışıyor.
30 ÇÖP KOVASI İLE ERZURUM’DAN YOLA ÇIKTI
Sevr Mağarasına ibadet etmek için giden Müslümanlar, ellerindeki pet şişe ve diğer çöpleri atacak yer bulamayarak etrafa bırakıyor. Sevr Mağarasının kokudan içeri girilmeyecek vaziyette olduğunu söyleyen Dadaş Mucit, hayır sahiplerinin de yardımlarıyla 30 adet çöp kovası hazırladığını söyledi. Dadaş Mucit, “Bundan önce umre için Arabistan’a gittim. Kutsal topraklarda milyonlarca insan var. Tabi ki temizlik noktasında merkezde önemli çalışmalar olsa da kutsal mağaralarda bu titizlik ve özen gösterilmiyor. Maalesef Arap devleti bizler için çok kutsal olan ve İslam’ın yaygınlaşması noktasında çok önemli bir yere sahip olan Sevr Mağarasında her hangi bir temizlik çalışması göremiyoruz. Mağaraya namaz kılmak için giden Müslümanlar çöp kutuları bulamadıkları için her şeyi yere atıyorlar. Bunlarda birikince çok kötü bir koku yayılıyor. Umreyi bitirip geldiğimde çöp kutularını Erzurum’dan götürmeye karar verdim. Sağ olsun hayır sahiplerinin de destekleriyle 30 tane çöp kovası aldık. Bunları Sevr Mağarasının etrafına koyacağız” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.02.2014 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.