Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi Erzurum'da sevinçle karşılandı

Erzurum'da vatandaşlar televizyondan izledikleri, Recep Tayyip Erdoğan'ın Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz bulunduğuna ilişkin açıklamasını, ayakta alkışladı.

admin
admin
21 Ağustos 2020 Cuma 17:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi Erzurum'da sevinçle karşılandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlediği toplantıda kamuoyunun merakla beklediği "müjdeye" ilişkin açıklaması Erzurum'da büyük sevinçle karşılandı.

Erdoğan'ın açıklaması öncesi kent merkezindeki çay evlerinde televizyon karşısına geçen Erzurumlular, Erdoğan'ın Karadeniz'de faaliyet yürüten Fatih Sondaj Gemisi'nin Tuna 1 Kuyusu sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfettiğini açıklamasını ayakta alkışladı.

Büyük bir heyecanla televizyondan Erdoğan'ın açıklamasını takip eden vatandaşlardan Nidai Alpkılıç, AA muhabirine, günlerdir müjdenin açıklanacağı anı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Erzurum'un soğuk bir kent olduğunu anımsatan Alpkılıç, "Ülkemiz dışarıya yıllarca doğal gaz için para harcamış. İnanıyorum ki daha büyük müjdeler de arkasından gelecektir. Milletimize ve ülkemize hayırlı olsun." diye konuştu.

Çay evinde açıklamayı televizyondan izleyen Erhan Kıncal da doğal gaz rezervinin Türkiye için büyük önem taşıdığını aktardı.

Gelecekte ülkenin enerjide dışa bağımlılıktan kurtulacağını belirten Kıncal, "Bu doğal gaz müjdesi gelecek yıllarda yeni müjdelerin habercisi olacak. Biz yıllarca ülke olarak hep bedeller ödedik. Artık bundan sonra ödediğimiz bedellerin karşılığını alacağımıza inanıyorum." dedi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.