CENGİZ YAVİLİOĞLU BAKAN YARDIMCILIĞI'NA ATANDI

24. dönem AK parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Maliye Bakan Yardımcılığına atandı. Karar, Resmi Gazete’de yayınlanırken, Erzurum’da da sevinçle karşılandı.

admin
admin
24 Aralık 2015 Perşembe 08:22
CENGİZ YAVİLİOĞLU BAKAN YARDIMCILIĞI'NA ATANDI

Maliye Bakan Yardımcılığına Cengiz Yavilioğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarlığına Fatih Dönmez getirildi. Resmi Gazete'de yayımlanan atama karalarına göre, Maliye Bakan Yardımcılığını Cengiz Yavilioğlu yürütecek.
Erzurum’a yapmış olduğu eğitim yatırımları ve tevazu kişiliğiyle vatandaşın gönlünde taht kuran 24. Dönem AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, Maliye Bakanlığı, Bakan Yardımcılığı görevine atandı. Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayınlanan kararın ardından göreve başlayacak olan Dr. Yavilioğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Selami Altınok’tan sonra bakanlık düzeyinde görev alan 3. Erzurumlu isim oldu.
Atama kararını sevinçle karşılayan vatandaşlar, Cengiz Yavilioğlu’nun bu görevi hak ettiğini belirterek, “Yerinde bir karar olmuştur. Yaptığı hizmetler ve mütevazi kişiliğiyle Erzurum halkının gönlünü fethetmiştir. Selami beyden sonra Cengiz beyi de bakanlıklarda görmek bizleri son derece memnun etti. Verdiğimiz oyların karşılığını Allah’ın izniyle alıyoruz. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim etsin, bakanlık düzeyinde görev alan hemşerilerimize başarılar diliyoruz” dedi.

Erzurum’u eğitim merkezi haleni getirdi
2016-2018 yatırım bütçesinde Türkiye’nin en büyük yatırım bütçelerinden birisi oldu. Erzurum’a 125 milyon (trilyon) TL daha eğitim yatırımı yapılarak, 2014 - 2016 yatırımlarıyla beraber son üç yılda Erzurum’a yapılan orta öğretim yatırım tutarı “300 milyon” (trilyon) TL’yi aştı. Milli Eğitim Müsteşarı Yusuf Tekin ve 24. Dönem AK Parti Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu’nun yoğun mesaisi geleceğe ve gençliğe yapılan en büyük yatırıma hayat verdi. Şimdiye kadar yapılan en önemli yatırmalar arasında yerini alan eğitim kampüslerinin birçoğu 2015 yılında temelleri atılırken, kalan kısımlar ise 2016 inşaat sezonunda temelleri atılacak.

Erzurum’a Adli Tıp’ı kazandırdı
Halihazırda Adli Tıp Merkezimiz; Atatürk Üniversitesine tahsisli, 223 ada, 52 numaralı parselin 15.000 metrekarelik kısmı üzerinde projelendirildi.
Onaylı ihtiyaç programına göre Adli Tıp Merkezinde; Grup Başkanlığı, Morg İhtisas Dairesi, Kimya İhtisas Dairesi, Adli Tıp Şube Müdürlüğü, Teknik merkez, Sığınak, Otopark, bulunmakta olup sirkülasyon alanları ile birlikte toplam 11.500 metrekare kapalı kullanım alanına sahip olacak. Proje aşaması tamamlandıktan sonra “ihale aşamasına” geçildi. 2015 yılının ilk aylarında ihale işleminin, 2015-2016 yıllarında ise inşaatın tamamlanması ile birlikte Erzurum’da önemli bir eksik daha Dr. Yavilioğlu’nun katkılarıyla giderilmiş olacak.

Kayak merkezlerine çeki düzen verdi
2011 Unıversıade Kış Oyunlar’ında 650 milyon TL’lik yatırımın işlevliğini kaybetmemesi için alt yapı çalışması yapılması konusunda önemli adımlar atan Dr. Cengiz Yavilioğlu, Palandöken ve Konak kayak bölgelerinin daha verimli kullanılması için  Mühendis, maliye, turizim işletmecisi, işletmeci, inşaat mühendisi, jeolojici, şehir plancı, makina mühendisi, elektronik mühendisi olmak üzere dağın ihtiyacını karşılayacak teknik elemanlar sağlanmış oldu. Önemli bir sorun haline gelen bilet sorunun halledip, Avrupa’daki kayak merkezlerinin kullandığı sistemi Erzurum’a getirdi.
Bunun gibi birçok projeyi şehre kavuşturan Yavilioğlu’nun tekrardan görev alması eksik kalan projelerin tamamlanması konusunda Erzurum için de bir şans olacağı kaydedildi.
 

CENGİZ YAVİLİOĞLU KİMDİR?

Cengiz Yavilioğlu, 20 Ağustos 1970'te Erzurum Çat'ta doğdu. Babasının adı Fikret, annesinin adı Yurdagül'dür.


Ekonomist Dr. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yaptı. Doktorasını Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde tamamladı.


Özelleştirme İdaresi Başkanlığında Finansman ve Fon Yönetimi Daire Başkanı olarak göreve başladı. Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ, TEDAŞ Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ, Karadeniz Bakır İşletmeleri AŞ ve Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Üyelikleri ve Başkanlıklarını yaptı. Güvenlik Bilimleri Fakültesi ve Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalıştı. İngiltere Regent's Collage Ekonomi Üniversitesinde misafir araştırmacı olarak bulundu. Yayınlanmış kitapları ve makaleleri bulunmaktadır.

24. dönemde TBMM’de Erzurum milletvekili olarak görev yaptı. İyi düzeyde İngilizce, orta düzeyde Arapça bilen Yavilioğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır. 

Editör

Son Güncelleme: 24.12.2015 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.