ÇAT İLE BAKIRKÖY KARDEŞ OLDU

Bakırköy'den Çat'a Kardeşlik Köprüsü Bakırköy Belediyesi, “Batıdan Doğuya Kardeş Belediyecilik Projesi” kapsamında Çat'a kardeşlik eli uzattı.

23 Aralık 2014 Salı 09:26
ÇAT İLE BAKIRKÖY KARDEŞ OLDU
CHP Genel Başkan yardımcıları Enis Berberoğlu ve Veli Ağbaba ile İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Parti Meclis Üyesi Ümran Köksüz, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Genel Başkan Başdanışmanı Cemil Erhan'den oluşan bir heyet Bingöl'den karayolu ile Erzurum'un tek CHP'li Belediyesine sahip Çat ilçesine geldi. Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ı makamında ziyaret eden heyet daha sonra Bakırköy ile Çat belediye başkanlarının imzaladıkları 'Kardeş Belediye' protokolüne şahitlik yaptılar. Enis Berberoğlu gazetecilik mesleğinden dolayı gittiği her yerde yanından ayırmadığı fotoğraf makinesi ile bol bol fotoğraf çekti. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, ilçede gördüğü çocuklarla sohbet ederek yakında Çat'ın tüm çocuklarını İstanbul'a davet edeceğini söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba, Enis Berberoğlu, Genel Sekreter Gürsel Tekin, Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve PM Üyesi Ümran Köksüz “Batıdan Doğuya Kardeş Belediyecilik Projesi” kapsamında Erzurum’da buluştular.
Çat İlçe Belediyesi ile Bakırköy Belediyesi arasında kurulacak kardeşlik köprüsü ile kardeş belediye sayısını her geçen gün artırdıklarını ifade eden Ağbaba, bu projenin yerel yönetimlerdeki iktidarlarını güçlendirdiklerini ve belediyeler arasındaki iletişimi de kuvvetlendirdiklerini belirtti.
"DENİZ GÖRMEYEN ÇOCUKLARIMIZ, DENİZLE TANIŞTIRILACAK"
CHPli Belediyeler arasında eşgüdüm ve koordinasyon sağlanması amacıyla daha önce birçok ilçe ve belde belediyesinin büyükşehirlerdeki kentlerin belediyeleri ile kardeş belediye olduklarını hatırlatan Ağbaba, “Deniz görmeyen çocuklarımızı deniz ile tanıştıracak, Fenerbahçe Spor Kulübü’nü tutan ama İstanbul’u görmemiş gençlerimizi Fenerbahçe’yi kendi evinde seyretme imkânı sağlayacak yani yönetiminde olduğumuz kentlerdeki sadece belediyeleri değil halkımızı da kaynaştıracak bir proje yürütüyoruz. Belediyelerimizin daha iyi daha güzel hizmetler sunabilmesi için büyük kentlerimizdeki belediyelerimiz ellerinden geleni yapmaya hazırlar. Belediyelerimizin merkezi bütçeden aldığı paylar ortada. İnsanı ve çevreyi önceleyen sosyal demokrat bakışımız gereği merkezi hükümetin bizlere sağlamadığı kaynağı biz kendi belediyelerimiz arasında oluşturuyoruz.” dedi.
"KARDEŞLİĞİN ADINI KOYMAYA GELDİK"
CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu, kardeşliğin sözde değil özde olduğunu belirterek, "CHP olarak bu özü temsil ettiğimize inanıyoruz. O yüzden de buradayız. Kardeşliğin adını koymaya geldik bölgeye. Çünkü sosyal demokratlar belediyede olsun ülke yönetiminde olsun ne yaparlar. Üretirler adil ve hakça paylaşırlar. Belediyede bunun istisnası değildir. Belediyede varsılla yoksulu daha adil ve hakça paylaşımına hizmet etmelidir. Bu bir belediyenin özelinde olabilir. Ülke genelinde belediyeler arası dayanışma ile yardımlaşma ile olur. CHP'de önce bunu akıl eden yoktu. Veli Ağbaba ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun birlikte yürüttüğü bu proje adım adım Anadolu'ya yayılıyor. Büyük kentlerin geniş imkanlarını daha küçük kentlerin daha kısıtlı imkanları ile birleştirip AKP'nin anladığı gibi değil, sosyal demokratların anladığı gibi bir havuz haline getirip o havuzdan fidanların sulanmasını yeşermesini daha iyi daha güzel çevre daha güzel hizmet daha iyi insanca yaşamayı hedefleyen bir proje bu. O yüzden bu proje beni hakikaten heyecanlandırdı. Bu projede katılabildiğim bütün faaliyetlerine katılmaya çalışıyorum. Ülkenin iktidarı maalesef kimlik bazlı mezhepsel bazlı nasıl isterseniz nasıl tarif ederseniz edin bölmeye çalışırken, bu ülkenin gerçek birleştirici gücü CHP birleştirmeye, dayanışmaya çağırıyor halkı. Bundan daha iyi bir mesaj verilemez. Bundan daha zamanlı bir mesaj verilemez. Sadece belediye ölçeğinde değil. Ülke genelinde CHP'nin ne yapabileceğini bundan daha iyi kanıt kolay bulanamaz diye düşünüyorum" dedi.

KADINLAR AÇTI
İki belediye başkanı arasındaki imza törenin ardından CHP'li heyet Belediye Başkanı Hikmet Kılıç'ın ilçede yaptıkları hizmetleri yerinde görerek halkla sohbet etti. Heyet daha sonra ilçeye 40 kilometre uzaklıktaki Cibo mezrası Söbeçayırı Mahallesi'ndeki taziye evi ve Kur'an kursunun açılışını köyde yaşayan kadınlarla birlikte yaptı. 

Editör

Son Güncelleme: 23.12.2014 09:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.