BUZ HOKEYİNDE BÜYÜK SKANDAL

Narmanspor Bayan Buz Hokeyi takımının maçlarının birçoğunu deplasmanda oynanacağı Narmanspor Kulübü Yöneticileri ve özellikle de taraftarlarını isyan ettirmeye yetti.

15 Aralık 2013 Pazar 15:26
BUZ HOKEYİNDE BÜYÜK SKANDAL
Konuyla ilgili açıklama yapan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tasarrufları ile ilimizde gerçekleşen 2011 Üniversite olimpiyatlarında yaklaşık 500.000.000 TL tutarında yatırım yapılarak Buz Hokeyi, Curling salonu ve Atlama Kulesi gibi kar ve buz sporları alanında Avrupa’da örneği olmayan birçok salon inşa edilmiştir. Ülkemizde bir ilk olan bu yatırımların Erzurum halkını ziyadesiyle memnun ettiğini ve spor yapma çağındaki binlerce gencimizin bu spor dalında faaliyet göstermesine teşvik ederek özelikle Curling ve Buz Hokeyi dallarında birçok kulübün aktif olarak faaliyet gösterdiği gerçeği aşikârdır.

Narman Spor Bayan buz hokeyi takımı Türkiye birinci liginde Türkiye 3. sü Curling Erkek takımı Türkiye 2.si, bayan takımı ise Türkiye 3. sü olarak çok ciddi dereceler kazanmışlardır. Sezon boyunca Narman spor takımlarının yapmış olduğu müsabakalar olimpiyatlarda bile olmadığı kadar seyirci toplamış ve tüm halkın spor sevgisini buz sporu alanına çekmiş ve gençlerin bu spor dallarına özenmelerini sağlamıştır. Spor kulübümüzün Kanada’dan transfer ettiği bayan sporcu hem buz hokeyi sporunun gelişmesinde hem de iki kültür arasında ciddi kaynaşmalara vesile olmuştur. İlimize yapılan bu salonların atıl kalmaması ve aktif kullanılması için Sayın Başbakanımıza karşı kendimizi sorumlu hissederek bu yatırımların ne kadar isabetli olduğunu özellikle Ankara'ya haykırmak istiyoruz. Narman sporumuz Erzurum'da ve ülkemizde çığır açmış, dünya ülkeleri arasında ABD, Rusya ve Kanada’da olduğu gibi Türkiye’nin de buz sporları alanında söz sahibi olacağına dikkat çekmiş ve tüm sporseverlerin beğenisini kazanmıştır. Bir ilçe takımı olarak bu kadar güzel şeyler yaparken önümüzün Buz Hokeyi Federasyonunca kesildiğini düşünmekteyiz. Federasyon yönetimine yakın takımları korumakta amacı sadece spor yapmak olan Narman Spor başta olmak üzere tüm Erzurum takımlarına ekonomik zorluklar çıkarmaktadır. Özellikle bu spor dallarında Erzurum’u devre dışı bırakmak için elinden gelen her türlü olumsuz kararları almakta olan federasyon, spor centilmenliğine yakışmayan davranışlarda bulunarak adeta Erzurum takımlarına meydan okumaktadır. TBHF-Kadınlar Lig Fikstüründen de anlaşılacağı üzere en iyi salonların Erzurum'da olmasına rağmen Narman Spor a Erzurum da 2 maç, deplasmanda ise 10 maç vermiştir. İzmir şehrinin takımı olmamasına rağmen 8 maçın bu şehre konulması buna iyi bir örnektir. Sonuç olarak Federasyonun keyfi yaklaşımı, Ülkemizde yoğun bir hevesle başlayan buz sporlarına ilgiyi azaltmakta, hatta yok etmektedir. Ayrıca bu yaklaşım Erzurum’daki salonların kapısına kilit vurulmasına sebep olacaktır. Federasyonun tüm kararlarının uzman bir heyetçe incelenmesini ve Birilerinin Buz federasyonuna dur demesi gerekiyor.” dedi.

Narmanspor taraftarları 500 adet hazırladıkları tepki yazılarını çeşitli kurumlara faxs çekerek tepki gösterdiler.

Editör

Son Güncelleme: 15.12.2013 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Narman 2013-12-16 20:44:22

Serhat kardeşim tavrımız önceden ve şimdi aynıydı biz her zaman dik durduk sen onu şu an yönetimde olan erzurumlu iki kişiye yazsan daha iyi olur Erzurum'un menfaati neyse biz onu destekleriz bizim ayağımız Erzurum'un menfaatidir selam ve saygılar

Avatar
serhat 2013-12-15 19:04:22

bu durumu buz hokeyi federasyonu erzurumun elinden çıkınca düşünecektiniz sayın başkan.ayağınıza basınca mı feryadınz çıkıverdi