BÜTÇENİN 13 MİLYONU FAİZDEN

Erzurum İl Genel Meclisi’ne hazırlanan taslak bütçeyle ilgili bilgi veren Lütfü Karakaş, 2013 için 70 milyon liralık bir bütçe hazırlandığını belirtti. Maddeler halinde beklenen gelirleri açıklayan Karakaş, mevduat faizlerinden 12 milyon 921 bin lira gelir beklendiğini bildirdi.

06 Kasım 2012 Salı 18:06
BÜTÇENİN 13 MİLYONU FAİZDEN

Muhiddin YAZICIOĞLU'nun haberi 

Erzurum İl Genel Meclisi’nde bütçe maratonu başladı. Özel İdare Genel Sekreterliği’nin hazırladığı 70 milyon lira tutarındaki bütçeyi ele alan meclis, bir ay boyunca gelir ve gider tablosunu görüşecek. Kasım toplantılarının açılışında konuşan Meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, TBMM’de görüşülmeyi bekleyen Büyükşehir Yasa tasarısının kabul edilmesi halinde meclisin son kez bütçe yapmış olacağını kaydetti. Erzurum İl Genel Meclisi Başkan Bülen Taşkesenligil yönetiminde Kasım ayı görüşmelerine başladı. 2013 yılı bütçesine karar verileceği toplantılarının ilkinde Özel İdare Mali İşler Daire Başkanı Lütfü Karakaş, taslak bütçe hakkında bilgi verdi. 2012 yılında 60 milyon lira olan bütçenin 2013 yılı için 70 milyon lira olarak öngörüldüğünü söyleyen Karakaş, maddeler halinde gelir kalemlerini sıraladı. Karakaş, bütçenin önemli gelir kalemlerinden birini de mevduat faizleri olarak açıkladı. Karakaş’ın açıkladığı taslak bütçe rakamlarına göre 2013 yılında özel idarenin bankalardan mevduat faizi olarak 12 milyon 921 bin lira gelir elde edecek. Karakaş, 2012 yılında bu rakamın 8 milyon lira olduğunu bildirdi. 2013 yılı gider bütçesi hakkında da bilgi veren Karakaş, tarım ve köye yönelik hizmetler için 17 milyon 250 bin lira ödenek planlandığını vurguladı. Karakaş, yeni yılın bütçesinde ikinci en fazla ödeneğin ise eğitim sektörüne ayrıldığını bildirdi. 14 milyon 500 bin lira ödenek ayrılan Milli Eğitim Müdürlüğü’nü, özel idarenin destek hizmetleri daire başkanlığının 13 milyon 150 bin lira ile takip ettiğini bildirdi. Özel İdare’nin 2013 yılı taslak bütçesinin sunulmasının ardından meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Karakaş, kurumlara ayrılan ödeneğin kendilerine ulaşan taleplere göre değerlendirildiğini, bunları artırıp eksiltmenin meclisin yetkisinde olduğunu bildirdi.

 

Belki de son bütçe

Özel İdare’nin 2013 yılı taslak bütçesini içeren maddenin görüşülmesinin ardından üyeler oy birliğiyle konuyu Bütçe Plan Komisyonu’na havale ettiler. Toplantıda konuşan meclis Başkanı Bülent Taşkesenligil, TBMM’de bekleyen Büyükşehir Yasa tasarısını hatırlatarak, “Önümüzdeki hafta görüşülecek yasa tasarısı kanunlaşırsa belki de meclis olarak bu son bütçe görüşmemiz olabilir” dedi. Meclis’in kasım ayı ilk toplantısına katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreter vekili Ednan Yazıcı, meçlis üyelerin bütçeyle ilgili sorularına cevap verdi. Yazıcı, bütçenin kamu kurumlarından gelen talepler doğrultusunda kurum uzmanları tarafından hazırlandığını ifade ederek, son kararın yaklaşık bir ay sürecek toplantıların ardından meclis tarafından verileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Editör

Son Güncelleme: 06.11.2012 18:32
Anahtar Kelimeler:
Erzurum İl Genel Meclisi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.