BİTLİS’TE ŞEHİT KORUCULAR İÇİN ÇEŞME YAPTIRILDI

Bitlis'in Ortakapı mevkiinde geçtiğimiz aylarda PKK terör örgütü mensupları ile çatışmaya girerek şehit olan 4 korucu için ‘Şehitler Çeşmesi’ yaptırıldı.

08 Aralık 2012 Cumartesi 09:25
BİTLİS’TE ŞEHİT KORUCULAR İÇİN ÇEŞME YAPTIRILDI

Bitlis-Baykan karayolu üzerinde bulunan Ortakapı mevkiinde şehit olan Geçici Köy Korucuları İzzettin Bal, Mehmet Can Yeşildağ, Hüsamettin Kandemir ve Mehmet Şerif Aysal için ‘Şehitler çeşmesi yaptırıldı. Çeşmenin açılışını yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, toplumsal birlikteliklerini ve bütünlüklerini bu vesile ile tüm dünyaya göstermek için toplandıklarını ifade etti. Yurdakul, "Bizler aynı anneden aynı babadan doğduğumuz için değil, aynı havayı teneffüs ettiğimiz, aynı coğrafyada bulutluğumuz için değil, ancak inananlar olarak kardeşiz. Bu nedenle ilahi hakikatinin tezahürü sayesinde yeryüzünde yaşayan bütün canlılar dahil olmak üzere kendi özel coğrafyamızda, özellikle bugün Bitlis’imizde ve bu bölgede kendilerini kardeş saydığımız, korucu kardeşlerimizi geçmişe uğurladığımız, daha doğrusu ebediyete uğurladığımız kardeşlerimizin hatırasını yaşatmak için böyle bir çeşme yaptırdık. Onların o ebedi hatıraları üzerinden kalanlara bir mesaj vermek ve toplumsal birlikteliğimizi bütünlüğümüzü bu vesile ile tüm dünyaya göstermek için burada toplamış bulunuyoruz. Ülkemizin şeref ve haysiyetine göz dikenlerin bilmediği bir husus var. Sözlerimin başında söylediğim husus ilahi hakikat, bizler ilahi bir fermanla birbirine kardeş olmuş, birbirinin dertlerini iyi günde kötü günde paylaşmasını bilmiş, yeni sinerjilere yeni açılımlara kendine yol bulmuş bir ülkenin bir coğrafyanın evlatlarıyız” diye konuştu. Vali Yurdakul’un konuşmasının ardından kısa bir konuşma yapan Salman Köyü Muhtarı İrfan Işık, ise “Şehit olan korucu arkadaşlarımız buraya göreve geldiler. Bunlara baskın oldu şehit oldular. Şehit olanlara Allah rahmet etsin, çocuklarına başsağlığı diliyorum. Gazi arkadaşlara şifalar diliyorum. Bu fırsatı onlara bırakmayacağız. Hiç kimse sevinmesin, bilsinler ki biz varız devletimiz var” dedi. Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim ve İl Müftüsü İmran Kılıç tarafından dualar okundu. Daha sonra Vali Veysel Yurdakul, Alay Komutanı Albay Enver Aydın, köy korucuları ve diğer kurum amirleri tarafından çeşmenin açılışı yapıldı. Çeşmeyi ilk açan Vali Yurdakul su içerek şehitlerin ruhlarına rahmet okudu.

Editör

Son Güncelleme: 08.12.2012 09:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.