BAŞKAN KÜÇÜKLER'DEN BASIN TOPLANTISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Küçükler, yeni terminal binasının hazır olduğunu, 12 Temmuz Cuma günü itibariyle hizmete gireceğini açıkladı.

12 Temmuz 2013 Cuma 10:51
BAŞKAN KÜÇÜKLER'DEN BASIN TOPLANTISI
Küçükler, Büyükşehir Belediyesi`nde düzenlediği basın toplantısında, eski terminalle ilgili çeşitli sorunlar olduğunu, adeta kanayan bir yara gibi sorun teşkil ettiğini hatırlatarak, "Bu sorunu da kalıcı bir şekilde çözmüş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Türkiye`ye örnek olabilecek yeni bir terminal binasına sahibiz. Yeni terminal binası bir `aile ortamı` gibi hizmet verecek" dedi.
Süt Ürünleri Çarşısı
Mahallebaşı Süt Ürünleri Çarşısı`nın nitelikli ve marka değeri olan iş yerlerine verilmesini arzu ettiklerini anlatan Küçükler, "Bu nedenle yeni ihaleye çıktık. Bu çarşının şehrimizin süt ürünleri satılan, herkesin girmek isteyeceği standartta bir çarşı olmasını arzu ediyoruz. Süt Ürünleri Çarşısı`nın Mahallebaşı’na katkısı büyük olacak" şeklinde konuştu.
Süt Ürünleri Çarşısının üst katlarının eğitim merkezi olarak görev yaptığını anımsatan Başkan Küçükler, şu anda, büyükşehre ait, dört eğitim merkezi bulunduğunu, açılan onlarca kursta yüzlerce gencin bilgi ve becerilerini geliştirmeye devam ettiklerini söyledi.
İki site tamamlandı
Erzurum`un önemli iki sorunu olan şehir içindeki nakliye araçları ve hurdacı esnafıyla ilgili önemli çalışma yapıldığını ifade eden Küçükler, Nakliyeciler Sitesi`nin tamamlanarak hizmete girdiğini, Hurdacılar Sitesi`nin ise Ramazan Bayramını müteakip faaliyete sokacaklarını kaydetti. Balıklı Göl piknik alanı Erzurum`un Söğütlü Mahallesindeki Balıklı Göl`ün çevresinin düzenlendiğini ve piknik alanları oluşturulduğunu da anlatan Küçükler, "Artık farklı anların yaşanacağı yeni bir piknik alanına da sahibiz" dedi.
Abdurrahmangazi Kent Ormanı Yürüyüş yolunun da hizmete girdiğini söyleyen Küçükler, "Türbenin sırtlarındaki ormanlık alanda orman içi yolla yaptık. kamelyalar yerleştirdik. Spor ve seyir amaçlı çok güzel bir düzenleme oldu" değerlendirmesini yaptı.
Eski Fuar alanının Olimpiyat Parkı olarak düzenlendiğini de hatırlatan Başkan Küçükler, Ramazan Bayramından sonra bu parkın da vatandaşların hizmetine açılacağını bildirdi. Otobüs ve taksi durakları Uzun ve soğuk geçen kış mevsimi nedeniyle Erzurum`daki durak profilini de yeniden dizayn ettiklerini ve kapalı durakları kendi atölyelerinde ürettiklerini anlatan Küçükler, "Kışın sıcaklık yazın serinlik imkânı sunan, içinde ayrıca bilgilendirme ekranlarında belediyemizin duyurularının ve hizmetlerinin tanıtımının yapıldığı bu yeni durakları yaygınlaştıracağız"
Küçükler, Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde geliştirilen, içinde oturma ortamı, kardelen kart satış ünitesi, mutfağı, WC`si bulunan yeni taksi duraklarının belirlenen yerlere konulmasına başlanacağını ekledi. Mevlana Vadisi Projesi ile şehrin eni bir yaşam alanı kazanacağını, 1001 hatimlerin banisi Pir Ali Baba için türbe yapılması çalışmalarının da sona yaklaştığını anlatan Küçükler, "Tebrizkapı Narmanlı Camii çevresindeki meydan düzenlemesi de tamamlandı. Yakında açılacak. Bu meydan cenaze törenleri için de kullanılacak" şeklinde konuştu.
Modifiye asfalt uygulamasına devam edildiğini, Erzurum`da en az beş yıl dayanan asfalt uygulamasını her noktaya götürmekte kararlı olduklarını vurgulayan Küçükler, diğer yatırımlarla ilgili şöyle devam etti: "Numune Hastanesi arazisinde yeni bir yaşam alanı kuruyoruz. 15 Dönüm üzerinde otopark ve park kuruyoruz. İnşaatı hızla sürüyor. AVM önündeki altgeçit ise tamamlanmak üzere. Yürüyen merdivenli, küçük çarşısı olan bu alt geçitte yaya geçidiyle ilgili yaşanan önemli bir eksikliği gidermiş olacak. Aziziye Anıtı yılların ihmalini üzerinden atıyor. 93 Harbi kahramanlarının tarihi hatıralarına yakışır bir proje yaptırdık. Bir-iki ay içerisinde yeni uygulama tamamlanmış olacak. Bu bağlamda yürüttüğümüz bir diğer çalışmada Havuzbaşı Meydan düzenlemesidir. Şu anda çalışmalar hızla devam ediyor. Sonbahara kadar tamamlanacak. Altta kapalı otopark yer alacak."
Göreve geldiklerinde şehrin Nazım İmar Planının olmadığını anımsatan Başkan Küçükler, "Önce1/25000`lik planı yaptırdık. Sonra da 1/5000`lik planı. 1/5000`lik plan uygulaması önümüzdeki hafta meclise geliyor. Orada görüşüp uygulamaya başlayacağız"
Ramazan etkinlikleri "Bu yıl ilk kez ilçelerimize yönelik Ramazan etkinliği düzenledik" diyen Küçükler, şöyle devam etti: "Program kapsamında 12 ilçemize gideceğiz. Belediye Başkanı ve Meclis üyeleriyle ilçenin sorunlar tartışılacak ve Büyükşehir Yasasının tanıtılması sağlanacak."
Kültürel faaliyetlere ağırlık verilecek Belediyenin yeni hazırlanan hizmet katalogu ile il bülteninin ve iki cilt olarak basılan Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu`nun Erzurum Tabyası ve Kışlaları adlı çalışma ile yine Doç. Dr. Murat Küçükuğurlu ve Şemsettin Çelik tarafından yazılan Erzurum Kalesi kitaplarının tanıtımını yapan Başkan Küçükler, "Kültürel faaliyetlere daha da ağırlık vereceğiz" dedi.
Yeniden Göreve Talibiz
Üçüncü kez hizmete hazırız Başkan küçükler bir soru üzerine, üçüncü kez hizmete hazır olduklarını da vurgulayarak, "Bizim hocalara saygımız sonsuz, fakat seçilip seçilmeme konusu halkımıza aittir. Bizim yaptığımız hizmetler ortada. Takdir halkımızındır. Üç ilkeye bağlı hareket ettik: Hizmet yap, temiz kal ve halkla beraber ol. Bu anlayışla çalıştık. Gerisi Allah`ın takdiri" diye cevapladı.
“Davulu halk oylamasına götüreceğiz” Ramazan ayında sahurlarda davul çalınmasına şehir halkının bir kısmının karşı çıktığını bir kısmının da uygulamanın devam etmesini istediğini anlatan Küçükler, "Önümüzdeki sene konuyu halka soracağız, halk ne derse onu uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 12.07.2013 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut Atamer 2013-07-12 16:54:03

yeni terminale öğrenciler nasıl gidecek. yuh olsunn. erzurum sana cevabini verir.

Avatar
SÜHA MÜHÜRDAROĞLU 2013-07-12 15:02:45

binalar arasında ki̇ boşlukların bir metrelere kadar düşmesi̇ne nefes alınmaz hale gelen bi̇na ruhsatlar inin nasıl veri̇ldi̇ği̇ni̇ açıklamamamiş.

Avatar
ismail tufançlı 2013-07-12 11:57:30

birak bu işleri millet artik yutmuyor.sen terminali kimlere peşgeç çektin onu söyle.kendi köyüne piknik alani yapip hizmet diyede millete yutturma.seneye sen varmisinki davulu halka soracaksin.halk davulu sen gidince çalacak merak etme.

Avatar
M.Ali Akbulut 2013-07-12 11:35:17

sayın küçükler davulu halka soracakmış. şimdiye kadar neyi halka sordu ki?