BAŞKAN CENGİZ, GENÇLERLE İSTİŞARE ETTİ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, teşkilatların en önemli unsurunun Gençlik Kolları olduğunu ve AK Partili gençlerin çalışkanlıkları, özverileri, sevgi ve saygılarıyla örnek olmaları gerektiğini söyledi.

28 Kasım 2011 Pazartesi 16:59
BAŞKAN CENGİZ, GENÇLERLE İSTİŞARE ETTİ
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ile birlikte İl Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman ve yönetimine hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Başkan Cengiz, gençlerle istişare etti.
AK Parti’nin her kademesinde görev yapmanın büyük onur ve gurur vesilesi olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, yeni oluşan yönetimin aldığı hizmet bayrağını daha da ileriye taşıyacağına vurgu yaparak, “Misyonu ve vizyonuyla Türkiye için çalışan güçlü bir partinin her kademesinde olduğu gibi, Gençlik Kolları’nda da görev yapmak büyük onur ve gurur vesilesidir. Gençliğin sesi, siyasi arenada bu kadar net AK Parti iktidarında çıkmıştır. Ben de genç bir Belediye Başkanı olarak sizlerle aynı jenerasyondan olmam nedeniyle ortak paydamız oldukça fazladır. Ülkemiz ve şehrimiz bizlerden, sizlerden çok şeyler bekliyor. İnşallah üstlendiğimiz bu ulvi görevde halkımıza ve partimize layık oluruz.” dedi.

GENÇLERE ÇALIŞMALARINI ANLATTI
Aziziye Belediyesi’nin yaptığı hizmetler hakkında da gençleri bilgilendiren Başkan Cengiz, asfalt, altyapı ve çevre düzenlemesi gibi rutin belediyecilik hizmetlerinin yanında, ilçenin kentsel dönüşümde markalaştığını kaydetti. Türkiye genelinde nüfusa göre kentsel dönüşümden aslan payını alan bir ilçe olmanın gururunu yaşadığını kaydeden Başkan Fatih Cengiz, “Gezköy’de yaklaşık 300 dönümlük bir alanın kamulaştırmasını yaptık. Ilıca’da 40 dönümlük birinci etapta 320 konut tamamlanıyor. 90 dönümlük ikinci etabı ilgilendiren kamulaştırma çalışması için halkımızla istişarelere başladık. Güzel sonuçlar alıyoruz. Elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi halkımızdır. Yaptığımız her çalışmada istişareyi ve işbirliğini çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

İLÇEYE HİZMETE REKOR KIRDIK
Son iki yılda Dadaşkent ve Ilıca’da rekor seviye de asfalt, kilitli taş ve altyapı çalışması yapıldığına işaret eden Başkan Cengiz, “Özellikle Dadaşkent’te bir metre dahi yağmursuyu drenaj kanalı yokken, iki yılda 5 bin metre altyapı yaptık. Hizmette her ayrıntıyı önemsiyoruz. Mezarlıkların çevre düzenlemesinde tutun, cami tuvaletlerine varıncaya kadar yeniledik. Çocuklarımızı modern çocuk oyun gruplarıyla tanıştırdık. Geçtiğimiz yıl 5 bin adet meilland gülü, 3 bin adet mevsimlik çiçek ve 3 bin 500 adet, mavi ladin, batı ladini ve sarıçam gibi ağaçlarla ilçemizi ‘Gülkent’e çevirdik. Bu yıl lale soğanının deneme dikimini yapıyoruz. Ağaç ve çiçeklerin tamamını hibe olarak temin ediyoruz. Bu şekilde parasız da hizmet yapıldığını gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ÖNEMLİ HİZMETLER
Çocukları ve gençleri çok önemsediğinin altını çizen Başkan Fatih Cengiz, iki büyük projeyi bu yaz sezonunda hayata geçirdiklerini ifade etti. Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında hazırlanan “Baba Benim Oyuncağım Var” projesiyle Oyuncakevi ve gençlere yönelik 500 kişilik spor salonunu hizmete açtıklarını hatırlatan Başkan Cengiz, “Oyuncakevi’ne 125 çocuk bugüne kadar kaydını yaptırdı. Binlerce çeşit oyuncaklardan alıp evlerine götüren çocuklar, oynayıp getirerek yenisini alabiliyorlar. Burada çocuklara ciddi bir sorumluluk kazandırıyoruz ve henüz oyuncaklardan bir tane dahi kırılan olmadı. Yine sayın Başbakan Yardımcımız ve Devlet Bakanımız Bülent Arınç ile Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla 500 kişilik spor salonumuzu hizmete açtık. Kurumlar arası işbirliğiyle yapılan spor salonu ilçemizde önemli bir eksikliği giderdi. Ilıca’da 15 yıldır yarım kalan belediye iş merkezini tamamlayarak, öğrenci yurdu yaptık. Dadaşkent belediye hizmet binamızın mantolamasını yaparak güzel bir görünüme kavuşturduk. İlçemizi her alanda güzelleştirerek, estetik bir görünüme kavuşturmak için ayrıntılara çok önemsiyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

GÜL: VATANDAŞ MEMNUNİYETİ, BİZLERİ GURURLANDIRIYOR
AK Parti Aziziye İlçe Başkanı Ahmet Gül ise, ilçenin çalışkan ve başarılı bir belediye başkanı olduğunu, bunun da kendi iş gücünü hafiflettiğini belirtti. Vatandaşların belediyeden ve hizmetlerden memnuniyetlerini ifade etmelerinin kendilerini de gururlandığını kaydeden Gül, “Biz belediye başkanımızla gurur duyuyoruz. Çünkü ilçemizin yıllarına damga vurmuş sorunlarının çözüldüğünü, halkımızın beklentilerinin karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu ediyor ve gururlandırıyor. Kendisine teşekkür ediyorum.” dedi.
Teşkilatlarda uyumun önemine de vurgu yapan Gül, Gençlik kolları yeni yönetiminin uyum içerisinde devraldığı bayrağı daha da ileriye taşıyacağına yürekten inandığını sözlerine ekledi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yavuz Kocaman da, Başkan Cengiz’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, “AK Partili Belediye Başkanlarıyla Erzurum artık kabuğunu kırmıştır. Aziziye ilçesinde yapılan hizmetleri de yakından takip ediyor ve burada görev yapan genç bir belediye başkanımızın başarılı hizmetleriyle gurur duyuyoruz. Hepsinden önemlisi belediye başkanımızın gençlere ve çocuklara gösterdiği ilgi ve bu doğrultuda hayata geçirdiği projeleri çok önemli buluyoruz.” diye konuştu.
Başkan Cengiz, daha sonra AK Parti Gençlik Kolları Yönetimi Kurulu üyelerinin yönelttiği soruları yanıtladı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.