BAŞBAKAN ERDOĞAN: ERZURUM'A SEVDALIYIM

Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Palandöken Kayak Merkezi’ndeki bir otelde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

07 Temmuz 2014 Pazartesi 02:00
BAŞBAKAN ERDOĞAN: ERZURUM'A SEVDALIYIM
İftar çadırında orucunu açtıktan sonra Palandöken Kayak Merkezi'ne geçen Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmasında, “Erzurum istiklaline sahip çıktığını bugün bir daha gösterdi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde çok daha üst oranda bize destek vererek farkını ortaya koyacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

CHP ve MHP’ye yüklenen Erdoğan, “Bunlar hiçbir zaman dürüst olamadılar. Samimi olamadılar. 12 yılda Erzurum’a 11 katrilyon yatırım yaptıysak bu Erzurum’a verdiğimiz değerdir. Yeterli mi? Değil daha da yapacağız. Yakutiye bölgesinde tarihi eserlerin arasındaki gecekonduları gördüm. Sekmen kardeşimize hemen söyledim. Tarihi Yakutiye’yi ortaya çıkarmak bize yakışır. Bunu derhal başlatacağız” diye konuştu.

Erzurumspor’a da sahip çıkılmasını isteyen Başbakan Erdoğan, salonda bulunan Adnan Polat’a, “Bir Galatasaray da buradan çıkar. Erzurum’da tesisler var. Gençlik dinamik. O da mevcut. Şöyle Erzurumspor’u süratle ayağa kaldırmak lazım. Ben de Erzurum’a sevdalıyım. Erzurum alt yapısıyla tırmanışta. Bu tırmanışı taçlandırmamız lazım. Adnan bey gibi bu işte deneyimli, sevdalı olan, Erzurumlu işadamlarına bir sinyal verebilirim. Termik santral Erzurum’a gider. Sadece Erzurum değil Erzurum’un çevresine çekebiliriz. Burada istihdam sağlanır. Bunun adımlarını atabiliriz. Bizim umudumuz kararlılığımız kaybolmuş değil” dedi.

Başbakan Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: “10 Ağustos’ta inşallah ilk turda halkımız cumhurbaşkanını belirleyecek. Seçilmiş bir cumhurbaşkanı. Millet kendi seçecek, vekiller değil. Koordinasyon ve uyum içerisinde Türkiye’yi geleceğe taşıyacak. Bu yeni süreçte ekonomimiz şahlanacak. Türkiye’nin kalkınması çok büyük bir ivme kazanacak. Biz kararlı bir şekilde sizinle yürüdük, sizinle yürümeye devam ediyoruz. Statükonun karşısındayız. 10 Ağustos’ta inanıyorum ki CHP partisine olan tepkisini ortaya koyacak. MHP seçmeni de aynı tavrı koyacak. Gerçek manada cumhurbaşkanlığı hizmetini verecek Erdoğan’a gerekli desteği verecek. Sadece AK Parti'ye gönül verenler değil, CHP, MHP, HDP olmak üzere 2023 hedeflerimize oy vereceğine inanıyorum. Cumhurbaşkanı seçilmemiz halinde hiçbir programımız aksamayacak. AK Parti köklü bir dava üzerinden siyaset yapmaktadır. Hiçbir temel yerinde kalmayacaktır. Çözüm sürecini aynı kararlılıkta sürdüreceğiz. 77 milyonun tam kardeş olduğu bir iklimi oluşturmaya gayret edeceğiz. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet anlayışındaki kararlılığımız devam edecektir. Hedefimiz 77 milyonun kardeşliğidir. Şunu özellikle ifade etmem lazım. Bayrağımızın onurunu asla çiğnetmeyiz. Ayrımcılığın, baskının ve inkarın devam etmesine asla izin vermeyiz. Cumhurbaşkanlığı makamına gelmemiz paralel yapıyla mücadelemizin sona ereceği anlamına gelmesin. Bu mücadele ulusal birliğimize ihanettir. Bu ihanete biz devam diyemeyiz. Bu ihaneti ne yapıp yapıp tasfiye edeceğiz. Erzurum mülkü İslam’ın kilidi olmuştur. Erzurum’un işgali herkesi üzmüştür. Filistin’in davası bizim davamızdır. Filistin davasında tarafsız kalmalıyız diyor çıkmış. Bu ne büyük gaflet. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle bilin. Hak vardır. Batıl vardır. Ya hakkın yanında olacaksın ya batılın yanında olacaksın. Biz tarafsız olacağız diyemezsin. Tabii ki hakkın yanında yer alacaksın. Bunu yapamıyorsan bu milletle beraber yürümüyorsun demektir. Mısır'daki mağdurların davası, Irak'taki, Libya'daki, Suriye'deki mağdurların davası bizim davamızdır. Buna seyirci kalamayız. Bunlara duyarsız kalamayız. İnanıyorum ki 10 Ağustos çok farklı gerçekleşecek. Mübarek olsun. Mühür sizde, karar sizde, gelemeyenleri mutlaka sandığa getirin. Bu çok önemli. Ben Erzurum’a inanıyorum, Erzurumlulardan büyük bir oy patlaması bekliyorum. Rekor bekliyorum. Nasıl olsa kazanacağız deyip rehavete kapılmayalım. 10 Ağustos’a kadar bizi tatil yok. Tatile gidenlerin evlerine dönüp oylarını kullanmalarını istiyorum.”

Editör

Son Güncelleme: 07.07.2014 02:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mükremin 2014-07-07 17:04:15

erzurumsporu siz kapattınız şimdi kan alacak damara şırınga sokuyorsunuz erzurum milleti keriz yine size inanır

Avatar
murat bilge 2014-07-07 02:58:57

Ah ahhhhh hersey guzelde birde su taserona el atsaniz kac yildir bi yasa cikamadi gitti verilen sozler hep inkar edildi nezaman taserona duzgyn yasa cukar ozaman bendende size oy cukar