BAKAN ALA, ERZURUM'DA İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum'un ekonomisinin ve kalkınmasının önündeki engellerin masaya yatırıldığı, 'Değişen Dünya ve Erzurum’un Yeni Fırsatları Ekonomik İstişare Forumu' toplantısına katıldı.

08 Şubat 2015 Pazar 10:34
BAKAN ALA, ERZURUM'DA İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI
Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Xanadu Oteli'nde düzenlenen toplantıya Bakan Ala, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte geldi.

Toplantıda konuşan Hisarcıklıoğlu, artık ülkelerin değil şehirlerin ekonomik gelişmeleriyle ön plana çıktığını ifade ederek, ortak akıl önerisinde bulundu.

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Erzurum Ticaret Borsası (ETB) ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Ala ise Türkiye’nin istikrarlı bir şekilde dünyanın en iyi ekonomisine sahip ilk 20 ülke arasında olduğunu söyledi.

Petrol rezervi bakımından dünyanın 3’te 1’ine sahip ülkeler İran ve Irak’ta ekonomik istikrarsızlık yaşandığını belirten Bakan Ala, Türkiye’nin hükümet politikalarıyla istikrarı kaybetmediğini ve 2023 hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini kaydetti.

Bakan Ala daha sonra TOBB ve ETSO Ortak Meclis toplantısı ile Ekonomik Form Değerlendirme toplantısına katılarak sivil toplum kuruluş temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Ala’nın Erzurum temasları sürüyor.

Editör

Son Güncelleme: 08.02.2015 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.