AVRUPALI GENÇLER ERZURUM’DA

“Avrupa’nın Değerleri İle Kimliklerin Keşfi” Projesi kapsamında Erzurum’a gelen 20 genç Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

12 Eylül 2013 Perşembe 15:02
AVRUPALI GENÇLER ERZURUM’DA
Türkiye’nin yanı sıra Romanya, Litvanya, İtalya ve Slovakya’dan gelen gençler bir hafta boyunca Erzurum’da eğitim toplantılarına katılarak, şehrin tarihi ve kültürel değerlerini inceleyecek. Avrupalı gençlere hitap eden Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurum’un 25.Dünya Üniversiteler Kış Oyunları(Üniversiade)’na ev sahipliği yapan spor, kış turizm ve inanç turizm kenti olduğunu söyledi. Anadolu’nun Zirvesi’nde Avrupalı gençleri misafir etmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Çintimar, “Erzurum Türkiye’de gökyüzüne en yakın kent. Erzurum farklı medeniyetlere başkentlik yapmış çok eski bir şehir. Tarihi ve kültürü çok eskiye dayanan Erzurum’un tarihi İpek Yolu’nun geçtiği önemli bir merkezdir. 2011 Üniversiade ev sahipliği yapmış olan şehrimiz, artık sporda ve yükseklik kamp merkezi olma konumu ile de Türkiye’nin en önemli bir ili olmuştur” diye konuştu. Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar Erzurum’a gelen gençlerin ülkelerine döndüğünde gönüllü bir Erzurum elçisi olacağına inandığını söyledi. Çintimar, 5 ülkeden 24 yaş grubunda 20 gencin Erzurum'u tarihi ve kültürel anlamda tanıyacağını belirtti. Gençlerin birbiriyle tanışarak, ülkeler arasındaki etkileşimi sağlayacağını vurgulayan Çintimar, gençlerin 7 gün boyunca kentte çeşitli gezi ve ziyaretlerde bulunarak, bir çalışma yapacağını ifade etti. Proje kapsamında Erzurum’a gelen Avrupalı gençler, kısa sürede Erzurum’a hayran kaldı. Erzurum’un bir hafta boyunca konuğu olacak olan gençler, yakın bir ilgi ile karşılandı. GHSİM ziyarette İl Müdürü Fatih Çintimar’ın yanı sıra şube müdürleri ve diğer yetkililerde hazır bulundu. Projenin Eğitimciliğini Gamze Çelik ile Serdar Osman Dobur yaparken, projenin Erzurum koordinatörlüğünü ise Ümran Öztürk üstleniyor. Erzurum GHSİM Müdürü Fatih Çintimar, Avrupalı gençlere 2011 Üniversiade ile ilgili hediyeler verirken, Avrupalı gençlerin hediyelerini de kabul etti. 

Editör

Son Güncelleme: 12.09.2013 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.