ATIŞ POLİGONUNA MEHMET ŞÜKRÜ PAŞA’NIN İSMİ VERİLDİ

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu’nda yenilenen kapalı atış poligonuna Osmanlı İmparatorluğunun son yıllarında bir çok önemli komutanlıklarda bulunarak 1912-1913 Balkan Savaşı’na katılan Erzurumlu Mehmet Şükrü Paşa’nın ismi verildi.

04 Ocak 2014 Cumartesi 16:54
ATIŞ POLİGONUNA MEHMET ŞÜKRÜ PAŞA’NIN İSMİ VERİLDİ
Poligonun açılış törenine Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürür Abdullah Şahin, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Polis Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Suat Günbey, emniyet amirleri, akademisyenler ve poligonun yapılmasına katkı sağlayan iş adamları katıldı.

Halk ozanlarının sözlü olarak dörtlüklerle katkı sağladığı açılış töreninde PMYO Müdürü Abdullah Şahin, Aydın Emniyet Müdürlüğü poligonunda barut gazının birikmesi sonucu çıkan yangında ölen ve yaralananlar olduktan sonra yetersiz durumdaki kapalı poligonların kapatıldığını anımsattı. Polis Meslek Yükske Okulu’ndaki poligonun barut gazını dışarı atmadığı için içeriye temiz hava girmediği için öğrencilerin bu yüzden kömür ocağında çalışan işçiler gibi siyaha büründüğüne dikkati çeken Şahin, bunun üzerine işadamlarından destek alarak poligonunu tüm eksikliklerinin giderildiğini söyledi.

Meslek Yüksek Okul Müdürü Abdullah Şahin,’Bu atış poligonda daha önce atış yapan arkadaşlarımız 'Barut gazının siyahlığı bizim yüzümüze tamamen geliyordu. Sanki kömür ocağından çalışmış gibi oluyorduk' diyorlar. Ama şimdi kömür ocağında çalışan bir işçinin şampuanla yıkanmış olduğu durum karşımızda söz konusu olacak. ve o paklıkta atış yapma imkanına sahip olacağız. Erzurum kış memleketi. Açık poligon var, ama kapalı yoktu. Kış gününde ağaçların, yaprakların donduğu atmosferde atış yapmak çok zordu. Polis Meslek Yüksek Okullarına, il emniyet müdürlüklerine devletimizin poligon yaptırma durumu yok. İş adamlarını tek tek ziyaret ettik. Yardımlarını istedik, onların desteğiyle poligonu yeniledik." Dedi.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin, iş adamlarından Erzurumlu olan İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan Erzurum’a yeni bir polis okulu yaptırması dileğinde bulundu. Daha sonra, davetliler ve basın mensuplarına da poligonda atış yaptı.

Editör

Son Güncelleme: 04.01.2014 16:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.