ASSİSTT ÇALIŞANLARI ORTADA KALDI

Eski Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın bakanlığı döneminde Erzurum’da açılan ALO 182 Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) çalışanları ortada kaldı.

28 Haziran 2013 Cuma 18:18
ASSİSTT ÇALIŞANLARI ORTADA KALDI
Daha önce Erzurum ihalesini alan ASSİSTT, geçtiğimiz aylarda yapılan yeni ihaleyi GLOBAL A.Ş.’ye kaptırınca çalışanlarına istifa baskısı yaparak, kapıyı göstermeye başladı. Sağlık Bakanlığı döneminde ihaleyi alan firma değişse bile çalışanların mağdur edilmesinin söz konusu olmayacağını dile getiren Prof. Dr. Recep Akdağ’a rağmen, çalışanlarına “Ya istifa edeceksiniz, yada iki ay içinde işinize son vereceğiz” şeklinde dayatma yapan ASSİSTT’in sergilediği bu anlamsız tutum, çalışanları hayal kırıklığına uğratarak, zor durumda bıraktı.
Çalışanlarından “Tüm haklarımdan feragat ediyorum” ifadelerinin yer aldığı dilekçeler alan ASSİSTT tazminat ödememek için her yola başvuruyor.
ASSİSTT, haklarından feragat ederek istifa dilekçesi vermelerini ve GLOBAL A.Ş.’ye başvurmalarını isterken, GLOBAL A.Ş.’nin mülakata çağırdığı ASSİSTT çalışanlarına herhangi bir dönüş yapmadığı ileri sürüldü.
ÇALIŞANLAR MAĞDUR
Üç yıla aşkın süredir MHRS ALO 182’de çağrı aldıklarını dile getiren ASSİSTT çalışanları ise, karşılaştıkları bu haksız tutumun bir an önce giderilmesini istediler. Günde 10 saat çalıştıklarını ve Avrupa standartlarının çok çok üzerinde çağrı aldıklarını ifade eden ALO 182 çalışanları, “Günde 10 saat çalışarak, ortalama 150’nin üzerinde çağrı alıyoruz. Avrupa standartlarında bu çağrı süresi 6-7 saat iken bizler 10 saat çalıştırılıyoruz. Günlük 150-200 arası çağrı aldığımız yetmiyormuş gibi, şimdi de böyle bir haksızlıkla karşı karşıya bırakılmış durumdayız. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Mehmet Müezzinoğlu’ndan ve eski bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’dan yardım bekliyoruz. Sayın Akdağ, Erzurum’da katıldığı televizyon programında ihaleyi alan firma değişse bile kimsenin mağdur edilmeyeceğini söylemişti. Şimdi 700’ün üzerinde çalışan adeta baskılara maruz bırakılarak, istifaya zorlanmakta ve mağdur edilmektedirler. Yetkilileri göreve davet ediyoruz.” dediler.
Öte yandan ASSİSTT MHRS çalışanlarının geçtiğimiz hafta sonu Erzurum’a gelen Başbakan Recep Tayip Erdoğan’a seslerini duyurabilmek için pankart açmaya hazırlandıkları, fakat ASSİSST yetkililerinin bu duyumu haber alarak çalışanları mağdur etmeme sözü vererek, girişimlerinden vazgeçirdikleri de sızan bilgiler arasında…

Editör

Son Güncelleme: 28.06.2013 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EN DOĞRU SÖZ 2016-01-07 03:40:30

assistt te teknik yönetici olarak çalıştım,yönetici olarak ben mağdur oluyorsam zavallı asistanlara ne demeli,ne vardiya belli ne yemek saati.amatör bir firma.aynı birimde çalışan arkadaşımla aynı maaşı alamıyorduk komikliğe bak.her türlü sistemsel oyun ve numaralar kesinlikle dönüyor.login ıd ler üzerinde istedikleri gibi oynayıp zavallı asistanlar suçlu çıkarıp işten atıyorlar.ben ilk defa bu kadar amatör bir firmada çalıştım ve çok pişmanım.bütün birikimim ve tecrübelerim iyice köreldi.sahtekarlı,ikiyüzlülük,adam satmayı bu firma öğretti bana.hakkım haram zıkkım olsun.

Avatar
yazıklar olsun 2014-06-18 16:19:37

erzincan assistt de proje azaldıkça assistt üst yönetiminin erzincanli olmasindan kaynakli erzincanli takim liderleri ortada kalmasin diye erzurum da emek veren çalişan takim liderleri ve grup liderleri fesihleri yapildi erzurumlu bu gençleri sahiplenen siyasetçi yokmu gerçi il yöneticisi turgay deneri erzurum lu olmasina rağmen erzurumlu gençlere sahip çikamadi

Avatar
Hamza Yavuz 2013-06-27 08:17:35

bu firma tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyen, devleti soyan sahtekar bir firma.elbet birgün batacak.

Avatar
no name 2016-01-09 14:17:34

düşüşünün artık bir çalışan olarak yorum yazarken bile isim veremiyorum işten atılırım korkusuyla o derece bir firma 3 yıldır çalışanım torpilli adamlar 2 günde yükselir sen en iyi 3 e girersin 300 lira para alır gidersin her işi yaptırırlar asistanligin yanında maaşında 1 lira artış olmaz

Avatar
ahmet ozyurt 2013-06-27 08:18:13

isten cikarmak icin haksiz tutanak veriyorlar,atilmak istemiyorsaniz imzalayin tazminat hakkinizdan vazgecin diyorlar,

Avatar
Sultan 2015-03-17 16:35:33

assistt çalışanları kadroya mı geçiyor artık bi bilgisi olan var mı ??

Avatar
ANKARA MAGDURU 2013-06-28 00:38:08

şimdiki çalışanlara sesleniyorum aklınız varsa haber iş sendikasına üye olun hakkınızı savunun.ben çok geç üye oldum ama zararın neresinden dönülse kardır arkadaşlar.biz bir oldukmu sendika gelip büro açar assistt'e bakın görün ozaman çalışma nasıl olurmuş......

Avatar
magdur 2013-06-27 18:02:00

saglık bakanlığı yetkilileri de surekli yalan yanlıs bilgi verip kafaları karistirir. hep söylediklerini inkar edir. bize hep yalan söylir. bakanlık yetkilileri dogru olalardı bu durum olmaz idi.