ARAZİ MAFYASI MI VAR?

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ndeki kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma sürüyor. Soruşturmada elde edilen veriler ışığında olayın bir arazi mafyası tarafından gerçekleştirildiği iddiaları konuya farklı bir boyut kazandırdı.

07 Ekim 2012 Pazar 15:37
ARAZİ MAFYASI MI VAR?
Cengiz DURULAR haberi...
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Büyükşehir Belediyesi'nde başlatılan kamulaştırma usulsüzlüğüyle ilgili soruşturma derinleştirildi. Ülkedeki farklı bölgelerde etkili olan hatta Bursa ve İstanbul’a kadar kolları uzanan bir arazi mafyasının üzerine yönelen şüpheler, soruşturmaya farklı bir boyut kazandırdı. Söz konusu iddia üzerine arazi mafyası olduğu öne sürülen yaklaşık 7 kişinin düzenlenen operasyonla gözaltına alınarak Erzurum’da sorguya alındığı gelen bilgiler arasında. Araziyi üstlerine alan ve kentteki devlet kurumlarında çalışan kişileri de yakın takibe alan Cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturmada, gözaltı sayısının artacağı ve konunun derinlemesine araştırılacağı ifade ediliyor. Bu arada soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı tarafından sorgulanan İ.A’nın suçunu kabullendiği ve olayla ilgili ileri sürülen arazi mafyası hakkında çeşitli bilgiler verdiği öğrenildi. Erzurum polisi şimdi sahte tapu belgeleriyle haksız kazanç elde ettiği öne sürülen arazi mafyasının peşine düştü. Polis, şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda organize hareket ederek mafyavari yapılanan hayal tacirlerinin ele başını arıyor.
 
Büyükşehir’den yazılı açıklama
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, soruşturmayla ilgili bilgiler aktarıldı. Açıklamada, şöyle denildi:
“Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in ihbarı sonucunda ortaya çıkarılan kamulaştırma yolsuzluğuyla ilgili adli soruşturma sürüyor. Erzurum’da Cumhuriyet Savcılığı’nca yürütülen usulsüzlük soruşturması kapsamında gözaltına alınan Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanlığı’nda görevli 13 personelden 10’u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 1 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’in geçtiğimiz hafta Kamulaştırma Şube Müdürlüğü’nde usulsüzlük yapıldığını tespit ederek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmasının ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 personelden 10’u ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, İ.A. tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Diğer iki şüpheli A.S. ve E.G.’nin ifadelerinin alınmasına ise devam edildiği öğrenildi.”

Editör

Son Güncelleme: 07.10.2012 16:26
Anahtar Kelimeler:
ARAZİ MAFYASI MI VAR?
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.