AKSAK: RAMAZAN’IN HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM

Ramazan-ı Şerifin Kur’an ayı olduğunu söyleyen Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Ramazan ayı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, Ramazan'ın İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diledi.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 17:52
AKSAK: RAMAZAN’IN HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM
Peygamber Efendimiz tarafından; Ramazan-ı Şerifin Müslümanlar için rahmet, mağfiret ve cehennem azabından kurtuluşa vesile olacağının hadisi şerifle müjdelendiğini belirten Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, “Ramazan ayı karanlıkların aydınlığa dönüştüğü bir aydır. Bu ay, ilahi mesajın yeryüzünü nurlandırdığı Kur’an ayıdır. Bu ay kurtuluş ayıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.), “Ramazan ayının başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluştur.” buyurmuşlardır. Bizleri böylesine mübarek bir aya ulaştırdığı için Rabbime şükrediyor, yine bu ramazan ayını layıkıyla ifa edebilmemizi nasip etmesi için dua ediyorum” dedi.

Müslüman ülkelerin içinde bulundukları sıkıntıların, zulüm ve katliamların üzücü olduğunu vurgulayan Aksak, “Suriye, Filistin, Arakan, Doğu Türkistan, Irak ve dünyanın birçok noktasında din kardeşlerimiz zulme ve katliamlara maruz kalmaktadırlar. Kardeş coğrafyalarımızda dökülen kan ve gözyaşlarıyla bir Ramazan idrak etmek hepimiz derinden yaramaktadır. Bu Ramazan-ı Şerifin din kardeşlerimizin yaralarını sarmak ve gözyaşlarını dindirmemize vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Ramazan’ın, komşuluk ve kardeşlik bağlarımızın güçlenmesi için de bir vesile olacağına değinen Muhyettin Aksak, “Ramazan-ı Şerif, tok olanın açın, zenginin fakirin halinden anladığı bir aydır. Bu ay, nefislerin oruçla kontrol altına alınarak terbiye edildiği, dini duygularımızın kuvvetlendiği, toplumsal yardımlaşma ve dayanışmamızın zirve yaptığı, kardeşlik ve sevgi bağlarımızın yoğunlaştığı, manevi duyguların hayatımızı sardığı, milletçe birlik ve beraberliğimizin güçlendiği bir aydır. Bu ay boyunca iftar sofralarımızı komşularımıza, kardeşlerimize,özellikle yoksullara ve eğitim-öğretim için gurbette bulunan öğrencilerimize açmalıyız. İsraf ve gösterişten kaçınarak Ramazan’ın ruhuna uygun sofralarda oruçlarımızı açmalı,hayır ve iyilikte yarışan kardeşler olarak Ramazan-ı Şerifi idrak etmeliyiz” diye konuştu.

Belediyelerin İftar Çadırı kurmalarının bir gelenek haline geldiğine değinen milletvekili Aksak, “Belediyelerimiz, Ramazan ayı münasebetiyle iftar sofraları kurarak, yoksul vatandaşlarımıza ve yolda kalmışlara ikramlarda bulunuyorlar. Bu çok güzel bir hizmet geleneğidir. Diğer taraftan, belediyelerimiz, Ramazan Ayı’nın manevi atmosferine uygun programlar tertip etmelidirler. Kur’an ve ibadet ayı olan Ramazan’ın bir eğlence ve festival ayına dönüştürülmesinden kaçınmaları gerekir” uyarısında bulundu.

Bu kutlu ayın dünya üzerindeki zulümlerin son bulmasına vesile olmasını temenni eden milletvekili Aksak, açıklamasını; “Tüm dünya da kardeşliğe ve iyiliğe vesile olmasını temennisiyle, Erzurumlu hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm Müslüman kardeşlerimizin Ramazan-ı Şerifini tebrik ediyorum. Hayırlı olmasını ve huzur içerisinde idrak edebilmeyi Yüce Allah’tan dua ve niyaz ediyorum” duasıyla noktaladı.

Editör

Son Güncelleme: 08.07.2013 17:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.