81 HAFIZ İCAZET TÖRENİYLE DİPLOMALARINI ALDI

Yakutiye Müftülüğüne bağlı kuran kurslarından mezun olan 81 hafıza diplomaları düzenlenen törenle verildi.

26 Nisan 2014 Cumartesi 11:56
81 HAFIZ İCAZET TÖRENİYLE DİPLOMALARINI ALDI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Gösteri Merkez’inde düzenlenen diploma törenine Erzurum Vali Yardımcısı Mustafa Gündoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Müftüsü Hasan Çınar, Yakutiye Kaymakamı Ahmet Katırcı, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı ve çok sayıda davetli katıldı.

Bakırcı Camii imamı Ömet Turhan’ın Kur’anı Kerim tilaveti ile başlayan hafızların icazet töreni Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı’nın açılış konuşması ile devam etti. Erzurum’un Kur’an şehri olduğunu belirten Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı, “2013 yılında kuran kurslarımızda okuyarak mezun olan hafızlarımızın bugün icazet törenini tüm güzelliklerle geçirmekteyiz. Allah’ın kelamını, satırlarını ve kuranı ezberleyen çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, “Mihrapta imam, mimberde hatip kürsüde vaiz olacak olan geleceğimizin bu gençlerinin hepsinin teker teker alınlarından öpüyorum. Ülkemizin geleceği olma hususunda Allah korkusuyla ve peygamber aşk ve sevgisiyle dopdolu olan yavrularımızın sayılarının daha fazla artmasını Rabbimizden temenni ediyoruz. Biz kuran kurslarımızın da Allah sevgisiyle, peygamber sevgisiyle, vatan sevgisiyle, bayrak sevgisiyle din diyanet düşüncesiyle bir nesil yetiştiriyoruz bu nesil bu vatanının geleceği olacaktır. Bu yüzden bunu herkes bilsin ki bu nesil Muhammet neslidir.”şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kuran kurslarından mezun olarak hafızlığa yeni adım atan 81 hafız salondakilere kuran ziyafeti verirken törende hafızlık sınavlarının nasıl yapıldığını göstermek için temsili olarak hafızlık sınavı yapıldı. Daha sonra kurslardan mezun olan hafızlara diplomaları ve hediyeleri verilerek tören sona erdi.

Editör

Son Güncelleme: 26.04.2014 11:57
Anahtar Kelimeler:
ErzurumHafızIcazet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.