8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Erzurum'da '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' etkinlikleri çerçevesinde Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni düzenlendi.

08 Mart 2013 Cuma 14:53
8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ
Havuzbaşı'ndaki kutlama etkinliğinde günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Kadın Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Türkan Bayrak, cinsiyet ayrımcılığının ortadan kaldırılmasını istedi.

Ülkemizde ‘Dünya Kadınlar Gününün’ kadın cinayetlerinin gölgesinde anıldığını belirten Bayrak, "Töre cinayetleri, okula gönderilmeyen kızlar cinsiyet ayrımcı yaklaşımının en acı göstergeleridir. Doğurganlık vasfını öne alarak, doğum izinlerini uzatmak, kadının hangi iş gücünde hangi işvereni mutlu edeceğini merak etmekteyiz. Kadına ilişkin ayrımcılık endüstri ilişkilerimizde de kendini gösterir. Kadın ‘ucuz ekmek, yedek iş gücü’ olarak görülmekte, kayıt dışı istihdamın her türlü kuralsızlığına mahkum edilmekte. Tüm Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, kadının emeğinin istismar edilmediği, şiddetin son bulduğu, ikinci sınıf insan muamelesinin gösterilmediği çalışma hayatından men edildiği, ekonomik özgürlüğüne mani olunmasına izin vermeyen çağdaş bir Türkiye ve Dünyada yaşamak isteriz.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 08.03.2013 14:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.