10 LİRA İÇİN ATLAMIŞ

Erzurum’da babasından 10 TL harçlık alamadığı için bunalıma girdiği öne sürülen Afganistan uyruklu lise 1. sınıf öğrencisi genç kız, üst geçitten atlayarak intihara kalkıştı.

01 Mart 2013 Cuma 10:34
10 LİRA İÇİN ATLAMIŞ
Olay, dün saat 15.30 sıralarında Erzurum-Kars Güney Çevreyolu üzerindeki üst geçitte meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ailesiyle birlikte sığınmacı olarak Erzurum’da yaşayan ve Atatürk Lisesi 1. sınıfında okuyan F.R. (16) adlı genç kız, Yetiştirme Yurdu önündeki üst geçitten yaklaşık 8 metre yükseklikten aşağı atladı. Seyir halindeki cip sürücüsünün dikkati sayesinde ezilmekten son anda kurtulan genç kız, acı içinde kaldı. Ambulansla Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan F.R.'nin iki ayağında ve omurgasında kırıklar tespit edildi. Kızlarının intihar girişiminde bulunduğunu öğrenen baba Sadık R. (39) ve anne Maryam R. (36) hastaneye koştu. Bir görgü tanığı, kızın bir süre köprünün üstünde ağladığını, daha sonra ani bir kararla cipin önüne atladığını söyledi.

Kızı F.R. ile ailevi sorunlar ve parasızlık yüzünden tartıştıklarını söyleyen Sadık R. ise, "Birleşmiş Milletler bizi Erzurum'a gönderdi. Eşim ve 3'ü kız 4 çocuğumla birlikte Erzurum'da kalıyoruz. Hepimiz şu an büyük sorunlar yaşıyoruz. Çocukların hepsi bunalımda, ölmek istiyorlar. Burada durumumuz iyi değil. Çocuklarımız 5 lira, 10 lira için birbiriyle tartışıyor. Kavga ediyor. F. de para veremediğimiz için canına kıymak istedi. Hepimizin psikolojisi bozuk" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 02.03.2013 09:13
Anahtar Kelimeler:
İntiharAfganErnzurum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.