MÜSİAD’DAN KUDAKA’YA ZİYARET

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Erzurum Şubesi Başkanı Dr. Hüseyin Bekmez ve Yönetim Kurulu üyeleri, kısa adı ‘KUDAKA’ olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Genel Sekreterliğine atanan Talha Bekir Özmen’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

01 Nisan 2013 Pazartesi 14:20
MÜSİAD’DAN KUDAKA’YA ZİYARET
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rıfat Altan’ın bir süre önce İçişleri Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Dairesi Şube Müdürlüğü görevine atanması ile boşalan genel sekreterlik koltuğuna getirilen Talha Bekir Özmen’i ziyaret eden MÜSİAD heyeti, hayırlı olsun dileklerinde bulundu. İş adamlarının karşılaştıkları sorunların çözümü noktasında altyapı çalışmaları konusunda destek isteyen Dr. Bekmez özellikle de komşu ülkeler ile olan sınır ticaretinde ki gümrük oranlarının yüksekliğine dikkat çekerek, “Avrupa ülkeleri ile komşu ülkelere yapılan sınır ticaretinde ki gümrük oranları eşit değil. Komşu ülkeleri ile yapılan ticarette gümrük ücretleri çok fazla. Bu oranın aşağı çekilmesi gerekiyor ki, iş adamlarımız daha fazla ve daha çok kalemde ticaret yapsınlar. Bu konuda genel merkezimiz tarafından da bir rapor hazırlandı ve ilgili kurumlara, bakanlıkları ve başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a gönderildi. Sizden en azından komşu ülkelerle ne gibi ticaret yapılabilir, gümrük oranlarının aşağı çekilmesi konusunda bir alt yapı çalışması yapıp bunu bir rapor halinde ilgili yerlere sunmanızı bekliyoruz. Özellikle vergi oranlarının aşağı çekilmesi ile Erzurumlu iş adamlarının önü dış ticarette açılacaktır.”dedi.

Dr.Bekmez, Erzurum’un kalkınması için herkesin ortak hareket etmesi gerektiğini MÜSİAD Erzurum Şubesi’nin de bu konuda üzerine düşen görevi yapmaya her zaman hazır olduğunu söyledi. Dr. Bekmez, KUDAKA’nın Erzurum’un kalkınmasında yapacağı her türlü çalışmaya destek vereceklerini de sözlerine ekledi.

BÖLGE ORANTILI KALKINMALI

KUDAKA Genel Sekreteri Özmen ise, Sadece Erzurum’un değil Erzincan ve Bayburt’un da orantılı olarak kalkınması için proje uygulanması gereken alanları tespit edeceklerini belirterek, bu konuda isteyen herkesin proje hazırlayabileceğini söyledi.

Özmen proje hazırlamak isteyen herkese teknik destek hizmeti vermeye de hazır olduklarını vurgulayarak, “Proje hazırlanmadan önce gerekli teknik özelliklere dikkat edilmeli. Bu konuda biz herkese gerekli desteği, yardımı vermeye hazırız. Proje hazırlandığında proje sahibi projesini iyi okumalı ve neler istediğinin projede olup olmadığına bakmalı. Çünkü bazı işadamlarımız ya proje ile ilgili ofislere ya da şahıslara projelerini hazırlatıyorlar ama projenin içeriğine tam bakmadan getirip veriyorlar. Oysa kendisinin tam olarak istediği bazen projede olmayabiliyor. Bunun için projesini teslim etmeden önce iyice bir okuyup kontrol etsinler veya getirip bizim uzman arkadaşlarımızla projelerini son bir kez gözden geçirsinler.”dedi.

Özmen, Erzurum, Erzincan ve Bayburt’un kalkınması için Bölgesel Gelişme Planı hazırlayacaklarını belirterek, bunun için de her yıl değişik sektörlere destek vereceklerinin altını çizdi.

Editör

Son Güncelleme: 01.04.2013 14:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.