ERZURUM’A HAYIRLI OLSUN

Palandöken ilçesinde gerçekleştirilecek dev kentsel dönüşümde son nokta...

10 Ekim 2012 Çarşamba 09:09
ERZURUM’A HAYIRLI OLSUN
Erzurum’un Palandöken ilçesindeki kentsel dönüşümün en büyük ihalelerinden biri gerçekleştirildi. 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile ömürleri tamamlanan eski apartmanların bulunduğu bölgeyle ilgili ihale süreci tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi Encümen salonunda 31 milyon 539 bin 323 lira tahmini bedelle yapılan ihaleyi Erzurum’un önde gelen inşaat firması Karadayı Group kazandı. İhale sonrası açıklama yapan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını söyledi. Erzurum’da gecekondulaşmayı önlemek için 1980’li yıllarda yaptırılan imar iskan konutları ile 70 polis lojmanının bulunduğu bölgeş, Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm programına alındı.  1983 yılında Yenişehir'de yaptırılan 70 polis lojmanının yer aldığı 7 bina ile İmar İskan konutları olarak bilinen eski apartmanların ömürleri tamamlandığı için yıkım kararı alındı. Kentsel dönüşümün yapılacağı bölgede Palandöken Belediyesi ve TOKİ’ye ait  olan 21 dönüm araziyi devralan Büyükşehir Belediyesi,  11 dönümlük kendi payı ile birleştirdi.  Karadayı Group şirketi ise bölgedeki hak sahipleri ile görüşerek 43 dönümlük arazi üzerinde anlaşmaya vardı ve 2011 yılı sonu itibari ile vatandaşlar için adeta mezar haline gelen binaların yıkımına başladı.

İhale süreci beklendi

Yaklaşık 75 bin metrekare alan üzerinde modern, depreme dayanıklı 2 bin konutun üretileceği alanda çalışmaya başlanması için Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisli arsanın ihale süreci beklenmeye başlandı. Bölgedeki çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 32 dönümlük arazi için 9 Ekim’de ihaleye çıkılacağını açıkladı. Bölgede hak sahibi olan vatandaşların da büyük bir merak içerisinde bekledikleri ihale nihayet sonuçlandı. Belediye encümen salonundaki ihalede arsanın tahmini bedeli 31 milyon 539 bin 323 lira olarak açıklandı. Firmaların yarıştığı ihaleyi Erzurum’un önde gelen kuruluşlarından Karadayı Group kazandı.

İnşaat hazırlıkları başladı

Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu’nda tamamlanan ihalenin ardından açıklama yapan Karadayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı, Erzurum’a modern bir yaşam alanı kazandıracaklarını söyledi. Karadayı, Palandöken Kayak Merkezi koridorunda bulunan, şehrin görüntü kirliliğine neden olan imar iskan bloklarının yerine modern kent sistemine uygun yerleşim yerleri kuracaklarını kaydetti.İmar İskan konutlarının bulunduğu alanda kalan binaların yıkımının da kısa sürede tamamlanacağını belirten Ahmet Metin  Karadayı, “Artık çalışma zamanı. Yıkılacak binaların enkazının kaldırılmasının ardından inşaatlar için temel kazımına başlanacak. Bu proje Erzurum için çok önemli ve büyük bir projedir. Bölgede yapılacak evler 13 katlı ve en modern şekilde olacak. Ayrıca biz bu proje ile Erzurum’un ilk kentsel dönüşümünü de tamamlamış olacağız. Bu proje bir aksilik çıkmazsa 4 yıl içinde bitecek. Yaptığım projeler bittiği zaman Erzurum kazanacak. Bu binaların yapılmasıyla Erzurum'un çehresi değişecek. Çünkü bu alanda cep sinemaları, yüzme havuzları, spor tesisleri, alışveriş merkezleri  olan bir site oluşturacağız. Erzurum'un en güzel yerlerinden birisine cazibe kazandıracağımız için sevinçliyiz” dedi.

 Ekonomi canlanacak

Konutların yapımında Erzurum'daki firmalardan alım yapılacağını da kaydeden Ahmet Karadayı,”Erzurum'da 180 firma yapacağımız inşaatlardan pay alacak. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı Erzurum'a mali açıdan canlılık kazandıracak olmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 

Editör

Son Güncelleme: 10.10.2012 10:23
Anahtar Kelimeler:
İmar İskanlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.