Erzurum'da pide fiyatlarına düzenleme

Kentte 3,5 liraya satılan 500 gram pide 330 grama düşürülerek 2,5 liradan satılacak

admin
admin
08 Mayıs 2019 Çarşamba 18:03
Erzurum'da pide fiyatlarına düzenleme

Erzurum'da ramazan ayı nedeniyle 3,5 liraya satılan pide, valilik ve büyükşehir belediyesinin girişimleriyle 2,5 liraya düşürüldü.

Erzurum Valiliği binasında Vali Okay Memiş başkanlığında toplanan ilgililer, kentte 500 gramdan satışa sunulan ramazan pidelerinin gramajının 330 grama düşürülmesi kararı aldı.

Vatandaşlardan gelen tepkiler üzerine harekete geçen yetkililer, pide fiyatlarında yeni bir düzenleme yapmasının yanı sıra yumurtalı ve susamlı pidelerin fiyatlarını da 4,5 liradan 3,5 liraya çekti.

Vali Okay Memiş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vatandaşlardan gelen tepkiler nedeniyle fiyatların düşürülmesine yönelik toplantı yaptıklarını söyledi.

Vatandaş ve esnafı düşünmek zorunda olduklarını belirten Memiş, "Büyükşehir belediyemiz, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Fırıncılar Odası Başkanımız ve ilgili müdürlerimizle Ramazan ayında üretilen pide fiyatları ile ilgili bir toplantı yaptık. Toplantı neticesinde oy birliğiyle şu an 500 gram ve 3 lira 50 kuruşa satılan pide, 330 grama düşürülmüş fiyatı ise 2 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Yine yumurtalı ve susamlı pide 4 lira 50 kuruştan satılırken yeni düzenlemeyle 3 lira 50 kuruşa indirilmiştir." diye konuştu.

Memiş, her kesimden insanın şartlarını düşünmek zorunda olduklarını dile getirerek, "Bu kararı alırken ilimizde yaşayan yaklaşık 500 bin insanımızı ve fırıncı esnafımızın şartlarını düşünmek zorundayız. Orta yol bulmaya gayret ettik ve umarım her iki taraf içnde bu hayırlı olur." ifadelerini kullandı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.