ÇORUH VADİSİ'NE KUDAKA DESTEĞİ

Uzundere Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ile yapılan sözleşme ile "Yıkıklar Doğal Çevre Koruma ve Çoruh Vadisinin Eurovelo Avrupa Bisiklet Ağına Katılım Sürecinin Desteklenmesi" projesinin uygulanmaya başlandığı belirtildi.

27 Eylül 2013 Cuma 09:19
ÇORUH VADİSİ'NE KUDAKA DESTEĞİ
Ayrıca projenin; KUDAKA'nın Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı'nda değerlendirme aşamasında en başarılı proje seçildiği bildirildi.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, Kuzeydoğu Anadolu Bölgesi'nde doğal özellikler bakımından zengin Çoruh Vadisi ve onun en ilgi çekici yörelerinden biri olan Uzundere'de doğal çevrenin korunması, yerli ve yabancı ziyaretçilerin bölgenin sunduğu doğal, tarihi ve kültürel peyzaj deseninden yararlanarak rekreasyonel imkânlardan daha fazla yararlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Uzundere Belediyesi ile bu projeyi hazırladıklarını ve hayata geçirdiklerini kaydetti. Kaymakam Mehmet Levent Kepçeli, Uzundere'de kırsal turizme yönelik KUDAKA tarafından kamu, yerel yönetim ve ticari kuruluşlara verilen finansal desteklerin bölgedeki rekreasyonel hareketliliğin sürdürülmesine ve ekonomik yapının güçlendirilmesine önemli bir katma değer sağladığını da vurguladı.

Kaymakam Mehmet Levent Kepçeli tarafından yapılan açıklamada, Proje kapsamında Çoruh Vadisinin Eurovelo ağına dahil edilme süreci başlatılırken fiziksel olarak da Engüzek Kapı ve Sapaca Köyü arasında yaklaşık 8 km'lik koridorun bisiklet yolu olarak uygulanması ve Yıkıklar'da bulunan doğal gölün balçık ve yabancı otlardan temizlenmesi, Çoruh Vadisinde bisikletli yaşam çalıştayı ve bisiklet turu etkinliği düzenlenmesi için harekete geçildiği belirtildi.

Uzundere Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli, proje kapsamındaki çalışmaların Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy ile birlikte verimli bir şekilde yürütülmesinden memnun olduklarını ve özellikle Eurovelo konusunu Türkiye'de bir proje düzeyinde ilk defa TRA1 Bölgesinde ve KUDAKA'nın destek vermesiyle gerçekleşmesinin de sevindirici olduğunu kaydetti. Kaymakam Kepçeli, projenin uygulaması sırasında Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ednan Yazıcı'nın desteklerini her zaman hissettiklerini ve bölgede kalkınma ajansı desteğinde kamu, üniversite, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde uluslararası boyutlu çalışmaların devam etmesini umduklarını dile getirdi.

Editör

Son Güncelleme: 27.09.2013 09:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.