OKULLAR HAYAT BULDU

Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Okullar Hayat Olsun Projesi”yle kentte sosyal hayatın daha da güzelleştiğini söyledi.

01 Kasım 2012 Perşembe 09:43
OKULLAR HAYAT BULDU
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke genelinde başlatılan “Okullar Hayat Olsun Projesi” Erzurum’da sosyal hayata renk kattı. Merkez ilçelerde uygulamaya geçen projenin meyvesini aldıklarını belirten Erzurum Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, projeyle birlikte merkez ilçelerde günlük yaşamın değiştiğini, yerleşim birimlerinde 3 kuşağın sosyal donatı alanı olan okullarda buluştuğunu kaydetti.
Bilge, “Geçtiğimiz yıl içerisinde sene sonu itibariyle merkezdeki 9 okulda gerçekleşen projede olumlu sonuçlar aldık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın eğitim kurumlarının hayat olması adına başlatmış olduğu projeyi ilimizde de diriltme ve insanlara hayat olma konusunda titiz bir çalışma yürütüyoruz. Eğitim ve öğretim başladıktan sonra bu kapsamda sürekli toplantılar yaptık. Kamu kurumlarının yetkilileriyle yaptığımız toplantılarda bütün ilçelerde en az bir okulumuzun bu proje kapsamına dahil edilmesini öngördük. Okulların halkın gece ve gündüz hizmetine sunulacağı bir şekilde kullanılmasını düşünüyoruz” dedi. Kamu kurum ve kuruluşların yetkilileriyle projeyle ilgili fikir alışverişinde bulunacaklarını anımsatan Bilge, “5 Kasım’da Vali Yardımcısı Mehmet Gök’ün başkanlığında 20 ilçemizin belediye yetkilileri, ilçe milli eğitim ve halk eğitim müdürleriyle beraber son gelişmeleri değerlendireceğiz” diye konuştu.
 
Projenin sosyal boyutu
İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, projenin sosyal boyutuyla ilgili değerlendirmede bulundu.
Bilge, şöyle konuştu:
“Projenin sosyal boyutu elbette çok güzel bir noktaya ulaştı. Mahallebaşı, Maksut Efendi ve Palandöken gibi bütün yerleşim birimine bakarsanız gelişmeyi bizzat görürsünüz. Halkımız halk eğitim merkezine gitmeden evinin yakınındaki okuldan yararlandı, sosyal hayata adapte oldu. Halk eğitim merkezlerinde olan kurslar proje kapsamında eğitim kurumlarında da faaliyete geçecek. Dolayısıyla projeyle ilgili bize güzel dönüşümler oldu. Projeyi bütün il genelinde yaygınlaştırdığımızda halkımızdaki memnuniyetin 3 ay sonra daha da güzel bir seviyeye ulaşacağını hep birlikte göreceğiz.”
Abdullah Bilge, kurumun yürüttüğü diğer projelerin devam ettiğini anımsatarak, “Eğitim ve öğretimle ilgili projelerimiz devam ediyor. Öğretmenlerimizin yerleşim işlemleri bitti. Fiziki altyapı, onarım ve tadilatların yüzde 99’u bitti. Bu aşamadan sonra eğitim ve öğretimde verimliliğin daha fazla artması konusunda gerekli çalışmaları hayata geçireceğiz. Özellikle bu yıl içerisinde okumanın çok çok öne çıkmasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 01.11.2012 11:29
Anahtar Kelimeler:
Abdullah Bilge
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.