ÖĞRETMENLERE NE VERDİNİZ Kİ NE İSTİYORSUNUZ

Öğretmenler günü sebebiyle Kamu-Sen İl binasında basın toplantısı düzenleyen Türk Eğitim-Sen Erzurum-1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar, yeni eğitim sistemini eleştirdi ve öğretmenlere uygulanan haksızlıkları dile getirdi.

24 Kasım 2012 Cumartesi 11:05
ÖĞRETMENLERE NE VERDİNİZ Kİ NE İSTİYORSUNUZ

Mehmet Ali YILMAZ

Türkiye’de devletin öğretmenlere hak ettikleri konumu veremediğini dile getiren Müfit Bayraktar, “Öğretmenlerimiz toplum içerisinde saygınlığını yitirmiş halde, itilip kakılmakta, hor görülmekte, aşağılanmakta her fırsatta küçük düşürücü beyanatlarla mesleki saygınlığı yıpratılmaktadır. Ne yazık ki bu saydığımız olumsuz tabloyu yaratanlar başta Milli Eğitim Bakanı ve siyasetçilerimizdir” diye konuştu. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in “Öğretmenler gününü coşkuyla kutlayacağız” sözlerini hatırlatan Müfit Baraktar, “Sayın Bakana sesleniyorum ‘Ne verdiniz ki şimdi ne istiyorsunuz’ Öğretmenin mesleki onur ve itibarını mı yükselttiniz, öğretmenin özlük ve hukuki haklarında iyileştirme mi yaptınız…  4+4+4 eğitim sistemiyle eğitimi kördüğüm ettiniz, okulların ve öğretmenlerimizin güvenliğini sağlayamadınız. Siz bunları kutlayın. Amacınız bunları kutlamak mı?” dedi.

 

“Memuru sözleşmeli köle yapmak istiyorlar”

Öğretmenlerin en düşük devlet memuru maaşı alır hale gelmesini dile getiren Bayraktar, konuşmasında şunları ifade etti:

“Siyasilerin oyuncağı yandaş sendikanın vurdumduymazlığı öğretmenleri perişan hale getirdi. Öğretmenlerin durumu ortadadır, öğretmeni en düşük devlet memuru maaşı alır hale getirdiniz, 4+4+4 sistemiyle eğitimi bitirdiniz. Mecliste bekleyen yeni düzenlemeyle devlet memurluğunu kaldırarak memuru sözleşmeli köle yapmak istiyorsunuz. Herhalde öğretmenler gününde vereceğiniz en son hediye bu olsa gerek.”

 

“Yazıklar olsun bu zihniyete destek verenlere”

Öğretmenlere yapılmayan zulüm kalmadığını belirten Eğitim-Sen Erzurum-1 Nolu Şube Başkanı Müfit Bayraktar, “İktidarı yıpratmamak için her türlü zulme göz yuman yandaş sendika ve ek ödeme bizim şerefimiz namusumuz diyenler öğretmenler gününü kutlamayacağını söylemektedir. Olaylara hangi yüzünüzle baktığınızı merak etmekteyiz. Yazıklar olsun böyle yönetime yazıklar olsun bu zihniyete destek verenlere. Yılmadan, yıkılmadan, ilkelerinden taviz vermeden ve geleceğimizi şekillendiren tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 24.11.2012 11:07
Anahtar Kelimeler:
Müfit Bayraktar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
guest 2012-11-27 11:09:39

ogretmenlere ne verilmedi ki. mesnetsiz oldugu asikar bir soylem