Günümüzde şehirler kültür, sanat, tarih, müze zenginlikleriyle öne çıkmaktadır. Bir şehrin tarihi geçmişinde mektep, medrese ve okul varsa o şehir dünya tarihinde önemli roller üstlenmiştir.

Sayın Bakanım Erzurum tarihi, kültürü, medreseleri ve okullarıyla bu görevleri üstlenmiş şehirdir.

Erzurum tarih boyunca Çifte Minareli, Ahmediye, Yakutiye, Sultaniye, Kurşunlu, Mehdiye, Alipaşa, Yetim Hoca, İhlasiye ve diğer medreseleriyle asırlarca ilim tarihine damga vurmuştur.

Değerli bakanım ne yazık ki “Erzurum Eğitim Tarihi” bakımından pek çok kitap, belge ve icazetname örneklerine sahip olmasına karşılık Eğitim Tarihi Müzesine sahip değildir.

Sayın bakanım “Erzurum Lisesinin” ek binasının bodrum katında sözde bir müzeden söz edilmektedir. Peki, bu müzenin anahtarı kimdedir? Açanı varmıdır? Müze olması için yasal izinler alınmışmıdır?

Evet, şehrimiz bu alanda maddi evraka sahip zengin bir şehirdir. Bu zenginliklerin “Eğitim Tarihi Müzesi” içinde sergilenmesi ve ziyaretçilere açılması güzellik olmazmı?

İnanıyorum ki sayın bakanım derhal böyle bir müzenin kurulması için gerekli talimatları verip şehrimize, şehrinize bu güzelliği yaşatırsınız. 45 yıllık bir eğitimci olarak bu isteğimi iletir saygılar sunarım.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.