ETÜ’DE ORYANTASYON EĞİTİMİ

Erzurum Teknik Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğrencilerine Akademik ve Sosyal Oryantasyon dersi verildi. İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özer’ in açılış konuşması ile başlayan derste üniversite ve fakülte tanıtımı yapıldı.

06 Ekim 2012 Cumartesi 09:13
ETÜ’DE ORYANTASYON EĞİTİMİ

Prof. Dr. Özer, ETÜ İİBF’nin hedefleri, vizyonu, misyonu ve stratejik amaçları hakkında detaylı bilgiler verdi. ETÜ’ nün Kafkaslar, Orta Doğu ve Orta Asya’nın eğitim üssü olacağını belirten Prof. Dr. Özer, bölgemizin ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda ve çağın gereksinimlerine uygun şekilde bir İleri Teknoloji Merkezi kurulacağını ifade etti.Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı, akademik ve idari personel konusunda bilgi veren Yaylalı, “Biz tezgahın başındaki ustalarız. Usta ne kadar iyi olursa ürün ve hizmet de o denli iyi olur” dedi.Kendisinin iktisat profesörü olduğunu hatırlatan Yaylalı, öğrencilerden çok çalışmalarını istedi. Başarılı bir öğrencilik dönemi geçirmenin okul sonrası için de faydalı olacağına değinen Yaylalı, üniversitede Kariyer Merkezleri kurulacağını, ulusal ve uluslararası kurumsal şirketlerle sürekli iletişim halinde olacağını ifade etti. Başarılı öğrencilerin bu merkezler vasıtası ile kolayca iş bulacağına da değinen Yaylalı sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz nasıl ki ETÜ olarak hedeflerimiz belirleyip bu hedefleri gerçekleştirmek için gece gündüz çalışıyorsak; siz de hedeflerinizi belirleyin ve bu hedeflere ulaşmak için canla başla çalışın. 4 yıllık eğitim süreci çok çabuk geçecektir, önemli olan bu 4 yıldan sonraki hayatınızda başarılı olmak. Bu başarının yolu ise iyi bir eğitim sürecinden geçmektedir.” Rektör Prof. Dr. Yaylalı’nın konuşmasının ardından ETÜ İİBF’ye ilk kayıt yaptıran öğrenci ile İşletme ve İktisat bölümlerine en yüksek puanla yerleşen ilk 3 sıradaki öğrencilere günün anlamına binaen Anı Belgesi verildi.

Editör

Son Güncelleme: 06.10.2012 16:17
Anahtar Kelimeler:
ETÜ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.