Dünyanın başına musallat olan korona, gidişata bakılırsa, gidici değil. Tam bitti derken, yeniden ortaya çıkan virüs için uzmanlar, temizlik, maske ve mesafe (TMM) uyarısı yapsalar da durum kötüye gidiyor. Vaka sayısına göre, Erzurum, ülkemizdeki ilk beş il arasında. Yapılan tespitlere göre, düğün ve cenaze törenleriyle şehir dışı ve yurt dışı kaynaklı girişler, Erzurum’daki vaka sayısındaki patlamanın sebebiymiş..! Emin misiniz..?

Günlük vaka sayısı aylardır 40-50 bandında seyreden Erzurum’da rakamlar 200’e ulaştı. Şehir, korona virüste en başarılı illerden birisiyken son 15-20 gündür en riskli şehirlerden birisi oldu. Kent genelinde toplamda 2 bin 511 vaka tespit edildi. 2 bin 300 kişi iyileşti. 32 hasta vefat etti. Önceden İspir, Aşkale, Çat ve Tortum ilçelerinde tek tük vakalar görülürken, son zamanlarda merkez ilçelerde (Yakutiye, Palandöken, Aziziye) yoğunluk oluştu. Suç, maske takmayan, mesafeyi korumayan insanlarda mı?

15 Temmuz, hain darbe girişiminin yıl dönümü. Devlet eliyle, Cumhuriyet caddesinde binlerce insanın katılımıyla anma programı düzenlendi. Sonra BB Erzurumspor’un son maçı Havuz başı kent meydanında yine devlet eliyle, kurulan dev ekranlarda (seyircisiz oynanan maç) (!) binlerce insana izletildi. Bitmedi. Maç sonunda da yine devlet eliyle, şampiyonluk turu attırıldı. Sonra Kurban bayramında toplu ulaşım araçları yine devlet eliyle, ücretsiz yolcu taşıdı. Binlerce insan sadece bayramlarda verilen bu ücretsiz hizmeti doyasıya kullandı..(!)

Bir başka detay, madem vaka sayıları bu kadar çok, o halde neden Ramazan bayramında uygulanan sokağa çıkma yasağı Kurban bayramında uygulanmadı? Bayram’da şehir merkezi boşaldı doğru. Ya ilçeler… Ya köyler… Abartısız söylüyorum, resmen tıka basa doldu. Üstelik Türkiye haritası hatta dünya haritası gibi..(!) Eminim ki, araç giriş-çıkış rakamları Emniyet ekiplerinde mevcuttur. Ve korkarım ki, birkaç gün sonra vaka sayılarında yine patlama olacak..!

Sonuç itibariyle; biz bu mesafeyle, bu meseleyi daha çok konuşuruz..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.