UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR CEZA

Erzurum'da kent merkezinde uyuşturucu ticareti yapan 7’si tutuklu 10 sanığa ‘uyuşturucu ticareti’ yapmak suçundan 60 yıl hapis 4 ay hapis, 19 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.

18 Temmuz 2013 Perşembe 11:38
UYUŞTURUCU TACİRLERİNE AĞIR CEZA
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi. Uyuşturucu tacirlerinin teknik ve fiziki takiplerinde özellikle lise ve üniversite gençlerine yönelik tanesi 10 TL'den satışa sunulan uyuşturucu haplar için 'Mitsubishi',' 'Kına','Ekmek','Kuş' ve 'Tespih' şifresini kullandıkları ortaya çıktı.

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği tarafından, uyuşturucu tacirlerine yönelik başlatılan geniş kapsamlı operasyonlarda 22 kişi gözaltın alınmış, Sulh Ceza Mahkemesi'ne çıkarılan sanıklardan 8'i tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevine konmuştu.

UYUŞTURUCUNUN ŞİFRELERİ

Polisin uyuşturucu tacirlerine yönelik 9 ay boyunca sürdürdüğü teknik ve fiziki takibi sonucu yapılan operasyon sırasında ilginç şifrelere de ulaşıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Erzurum kent merkezinde uyuşturucu hapları öğrencilere pazarlayan sanıkların siparişi için, 'Ekmek ', 'Kına', 'Leblebi', 'Çay', 'Chevrolet ' ,'Tespih' gibi şifreler kullandıkları belirlenmişti.

10 SANIĞA: 60 YIL 4 AY HAPİS

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 'Uyuştu Ticareti Yapmak', 'Uyuşturucu Madde Sağlamak' suçlarından Turgay A. Faruk D., Tuncay ve Suat A.’yı 7’şer yıl 6’şar ay, Adnan A. Yakup A., Vedat Y., Musa Y., Bilal A. ve Ümit K.’yı 5’er yıl olmak üzere toplam 60 yıl hapis, 19 bin TL Adli para cezasına çarptırıldı.

Mahkeme heyeti tutuklu bulunan Suat A., Turgay A., Yakup A., Faruk D., Tuncay A., Ümit K. ve Vedat Y.’yi cezaevinde yattıkları süreyi dikkate alarak tahliyelerine karar verdi.

Editör

Son Güncelleme: 18.07.2013 11:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.