TECAVÜZ YALANINA 5 YIL

Erzurum’da arkadaşlarına tecavüz iftirasında bulunan Atatürk Üniversitesi öğrencisi 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

06 Aralık 2013 Cuma 16:21
TECAVÜZ YALANINA 5 YIL
Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulması üzerine Ayşegül K. hakkında Erzurum 5. Asliye Ceza Mahkemesinde ‘iftira’ suçundan 7.5 yıldan, 30 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemi ile 5. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılanmasına başlandı.

‘BU ÇİRKİN İFTİRAYI, İNTİKAM ALMAK İÇİN YAPTIM. PİŞMANIM’

Duruşmada tutuksuz sanık Ayşegül K. ile tecavüz davasında beraat eden müşteki sanıkları hazır bulundu. İfadesini verirken heyecanlı olduğu dikkat çeken Üniversiteli Ayşegül K., şunları söyledi:

"Ben müştekilerden Kadir, Yasin ve Taha’yı tanırım. Okul arkadaşım olan Taha ile 4-5 ay arkadaşlığımız oldu. Bu arkadaşlığımız süre içerisinde birlikte olduk. Taha beni daha sonra, tek ederek başka bir kız arkadaşı ile okula gelmeye başlayınca bu bende ister istemez kıskançlık oluşturdu. Ben o gece alkollüydüm. Kendi rızam ile arkadaşlarla birlikte oldum. Bu öfke ve kıskançlık bunalımı nedeniyle şikâyetçi oldum. Daha doğrusu o gece birlikte olduğum arkadaşlardan şikâyet ettim. Bu iftirayı öç almak kastıyla yaptım. Ancak bu çirkin iftiradan ötürü pişmanım"

MÜŞTEKİLER,’ŞİKÂYETÇİ DEĞİLİZ’

Duruşmada müşteki olarak dinlenilen Y.Z. A.K.,K.C., T.O.,B.K.,’Sanık bize haksız bir şekilde iftira atmıştır. Her hangi bir zararımız yok. Sanık Ayşegül K.’dan şikayetçi değiliz’ şeklinde ifade verdiler.

‘O GECE SARHOŞTUM, SIRAYLA İLİŞKİYE GİRDİLER’ YALAN İFTİRASI

A.K. savcılıkta verdiği ifadesinde o geceyi şöyle anlattı:

"Evde bir odaya geçtim ve uyumaya başladım. Gözlerimi açtığımda üzerimde sadece tişört ve hırkam vardı. T.O., yanımda çıplak halde yatıyordu. Sonra sarhoşluğun etkisiyle tekrar uyumuşum. Yine gözlerimi açtım bu kez K.C., benimle cinsel ilişkiye giriyordu. 'Ağabey, dur yapma' dememe rağmen devam etti. Ağlamaya başladım, aradan yarım saat geçmeden Y.Y., üzerindekileri çıkararak yanıma geldi ve ilişkiye girdi. Sarhoş olduğum için kafamı kaldıramıyordum. Sabah, adını A.K. olarak öğrendiğim kişi odaya girdi. Evin sahibi olduğunu, cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. Kabul etmedim. Aradan 5- 10 dakika geçmeden A.K., odaya yeniden geldi ve benimle cinsel ilişkide bulundu. Evdekilerden B.K. ise benimle ilişkiye girmedi, ancak kalçalarımı ve saçımı okşayarak tacizde bulundu." şeklinde ifade vermişti.

AĞIR CEZA’DA BERAAT ETTİLER

T.O. ile önceden sevgili olduklarını ve intikam almak için bu yola başvurduğunu belirten A.K. ise mahkemede şunları söylemişti:

"T.O.'yu çok seviyorum. T., sevgilimdi sonra beni terk etti. Yeni kadın arkadaşıyla birlikte okula gelmeye başladı. İntikam almak için böyle bir plan yaptım ve iftira attım. İşlerin bu noktaya geleceğini düşünemedim. T.O. ve K.C. ile kendi rızamla ilişkiye girdim. Diğer şahıslarla ilişkiye girmedim. Şikayetçi değilim. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum her türlü sonuca razıyım. Pişmanım mahkemeniz huzurunda hepsinden özür diliyorum."

55 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi, A. K.'nın bu ifadesi üzerine, tutuklu 5 kişinin beraatını kararlaştırarak tahliye etti. Mahkemenin savcılığa suç duyurusunda bulunması üzerine üniversiteli A. K. hakkında Erzurum 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'iftira ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açıldı. Hazırlanan iddianamede sanık A.K. hakkında 5 kişiye iftira atarak cezaevine girmelerine neden olduğu için 'iftira' suçundan 7,5 yıldan 30 yıla kadar, 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan da 5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istendi.

5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün yapılan karar duruşmasında A.K. 'iftira' suçundan 10 ay hapis cezası aldı. Ayrıca 5 kişinin cezaevine girmesi nedeniyle, 'kişileri hürriyetinden yoksun bırakmak' suçundan 10'ar ay olmak üzere 50 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 06.12.2013 16:23
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTecavüz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.