MAHKEME, "KESERİM" SÖZÜNÜ NİTELİKLİ GASP KABUL ETTİ

Erzurum’da arkadaşları ile birlikte oturduğu pastanede 14 yaşındaki çocuğa çakıyı gösterip, "Keserim" diyerek CD çalarını gasp eden M.A. (17), yargılandığı Erzurum 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde "nitelikli gasp" suçunu işlediği gerekçesiyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum edildi.

23 Ağustos 2013 Cuma 10:30
 MAHKEME,
Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, 29 Mayıs 2013 günü bir grup arkadaşı ile pastaneye giden 14 yaşındaki Y.A.’nın oturduğu masaya giden 17 yaşındaki M.A., cebinden çıkardığı çakıyı göstererek, “Keserim seni” tehdidi ile elindeki müzik çaları gasp etti. Şikayet üzerine gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi’nde ilk sorgusunun ardından tutuklanan M.A., yaşının küçük olması nedeniyle iki ay tutuklu kaldığı Erzurum E Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi.



"KESERİM" SÖZÜ NİTELİKLİ GASP SUÇU

Erzurum Birinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada şikayetçi olduğunu belirten mağdur Y.A., ”M.A. masamıza gelerek bıçağını çekip, ‘Müzik çaları vermezsen seni keserim’ diye bağırdı ve bıçağı yüzüme salladı. Ben de korktuğum için CD çalarımı ona verdim” dedi.

Yaşının küçük olduğu gerekçesiyle tutuksuz olarak yargılanan M.A. ise suçlamaları kabul etmedi. M.A., ”O gün hep birlikte aynı masada oturuyorduk. Y.A.'dan müzik çaları dinlemek için istedim. Kesinlikle bıçak göstererek gasp etmedim” diye konuştu.



2 YIL 1 AY HAPİS CEZASINA MAHKUM OLDU

Mahkeme heyeti M.A.’yı; çakı gösterip, "Müzik çaları ver yoksa seni keserim" diyerek "tehdit ve korkutucu güç kullandığı" kanısına vararak TCK’nin 149-1 maddesi kapsamında ‘nitelikli yağma’ suçunu işlediği gerekçesiyle 10 yıl hapis cezasına mahkum etti. M.A., 18 yaşından küçük olması ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Editör

Son Güncelleme: 23.08.2013 10:30
Anahtar Kelimeler:
ErzurumMahkemeGasp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.