KARAYAZI KCK DAVASINDA TAHLİYE YOK

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu gün görülen KCK davasında tutuklu 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:24
KARAYAZI KCK DAVASINDA TAHLİYE YOK
Tutuklu sanık avukatların karar duruşması öncesi, süre talep etmesi üzerine duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 

Tutuklu sanıklar İbrahim K., Çetin T., Yılmaz Ü., Şahin Genç, Reyis K., Erhan K., Halit K., Cevdet Y.,’nin hazır bulunduğu duruşmada tutuklu sanık İbrahim K., suçlamaları kabul etmedi. İbrahim K.,”Ben kimseye ne kontör gönderdim nede tüp yardımında bulurdum. Okur-yazar olmadığım gibi cep telefonundan mesaj atmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

20-30 YIL HAPİSLERİ İSTENİYOR

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, bölücü terör örgütü PKK militanlarının cep telefonlarına 20 ‘şer liralık kontör yükleyerek, KCK yapılanmasında çalıştıkları belirlenen sanıklar hakkında ’Silahlı Terör Örgütü’ne üye olmak, Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Tasarlayarak Kamu Görevlisini Öldürmeye Teşebbüs, Terör Örgütü Propaganda” suçlarından haklarında 20-30 yıl arasında değişen hapis cezaları istemi ile dava açılmıştı.

Mahkeme Başkanı Msutafa Kahya, tutuklu sanıkların Avukatı Müşir Deliduman’ın dosyada dinlenilmesi ve araştırılması yönündeki taleplerinin reddine karar verdi.

Tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 10.07.2013 15:25
Anahtar Kelimeler:
KCKErzurumKarayazıTahliye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.