İRANLI TERÖRİSTE ‘ETKİN PİŞMANLIK’ YASASINDAN TAHLİYE

İran’ın Mako kentinde oturan ve çok para kazanmak hayaliyle PKK kamplarına katılan “Rojhilat” kod Muhammet Elemhulu, tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde etkin pişmanlık yasasından yararlanarak tahliye edildi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 12:29
İRANLI TERÖRİSTE ‘ETKİN PİŞMANLIK’ YASASINDAN TAHLİYE
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ailesinin ekonomik durumunun iyi olmadığını ve PKK terör örgütüne katıldığını duruşmada itiraf eden İranlı PKK’lı Muhammet Elemhulu, 30 Ekim 2012 günü Kars Kağızman İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı Akçay Jandarma Karakolu ekipleri tarafından asfalt üzerinde otururken yanına yaklaşan askeri panzere doğru yürüyüp, ”Ben teröristim” diyerek teslim oldu.

Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında “Rojhilat” kod Muhammet Elemhulu, PKK Kars- Kağızman Çemçe Dağı’ndaki kampında gece nöbeti sırasında pişmanlık duyarak kaçtığını itiraf ederek, etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istediğini söyledi. Türkçe bilmediği için görevli bir polis memurunun tercümanlık yaptığı duruşmada ifade veren İranlı PKK’lı Muhammet Elemhulu, “Ailemin ekonomik durumu iyi değildi. İran’ın Mako kasabasında PKK’ya gönüllü asker olarak katıldım. Burada çok para kazanmak hayaliyle örgüte katılmaya karar verdim. Yaklaşık iki ay örgütte kaldım. Bana 15 gün silah eğitimi verdiler. Kampta kaldığım süre içerisinde örgüt üyelerine çay yapıyordum. Silahlı hiçbir eyleme katılmadım. İran üzerinden Çaldıran bölgesinden Türkiye’ye 6 kişilik bir grupla geçiş yaptık. Kars bölgesindeki örgütün Çemçe Dağı’ndaki kampta gece nöbeti tutarken silahı bırakarak kaçtım. Yaklaşık üç saat yürüdükten sonra, bir eve sığınmak istedim terörist olduğum için beni kabul etmediler. Kağızman ilçesi Bulanık köyü girişindeki anayolda oturduğum sırada askeri bir panzer aracı yanıma geldi. Ben de ayağı kalkarak ‘Teröristim’ diye bağırdıktan sonra, teslim oldum. Ben PKK’ya daha çok dolar kazanmak için katıldım. Bana para ödemediklerini hissedince pişmanlık duyarak kaçtım. Etkin pişmanlık yasasından faydalanmak istiyorum” dedi.

Mahkeme heyeti tutuklu İranlı PKK’lı Muhammet Elemhulu’nun silahlı eylemlere katılmadığı, kendi isteği ile örgüt kampından kaçtığına kanaat getirerek TCK’nin 212-2 maddesi kapsamında ‘etkin pişmanlık’ hükmünü uygulayarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme. Muhammet Elemhulu’yu üzerinden çıkan tek bir kaleşnikof mermisini bulundurmak suçundan bir ay hapis cezası verdi. Bu cezayı ise erteledi.

Editör

Son Güncelleme: 22.05.2013 12:30
Anahtar Kelimeler:
ErzurumTeröristIranTahliye
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.