HINIS EMNİYETİNE BOMBALI SALDIRIDA BULUNAN PKK'LI BOMBACIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET: 77 YIL HAPİS

Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde 07 Eylül 2011 günü altı terörist grupla birlikte kamyonetin kasasında el bombalı ve otomatik silahlarlı saldırıyı gerçekleştiren ve iki polis memurunun hafif yaralandığı eylem olayı ile ilgili yakalanan PKK’lı ‘Mazlum’ kod Mazlum Alan, tutuklu yargılandığı Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesinde ağırlaştırılmış müebbet, 77 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

08 Temmuz 2013 Pazartesi 17:48
HINIS EMNİYETİNE BOMBALI SALDIRIDA BULUNAN PKK'LI BOMBACIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET: 77 YIL HAPİS
Erzurum’un Hınıs İlçesi’nde 07 Eylül 2011 günü altı terörist grupla birlikte kamyonetin kasasında el bombalı ve otomatik silahlarlı saldırıyı gerçekleştiren ve iki polis memurunun hafif yaralandığı eylem olayı ile ilgili yakalanan PKK’lı ‘Mazlum’ kod Mazlum Alan’ın itirafları, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede geniş yer verildi. Diyarbakır nüfusuna kayıtlı ‘Mazlum’ kod Mazlum Alan’ın Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde müebbet hapis istemiyle yargılanıyordu.
“HEDEFİMİZ POLİS KARAKOLUYDU” İTİRAFI

Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede eylem planını itiraf eden Mazlum’ kod Mazlum Alan, şu itiraflarda bulundu.

“Hınıs İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı eylemini grup sorumlusu Rumet’ kod Mehmet Akçakoca tarafnıdan verildi. Hedefimiz polis karakolu ile özel hareket timlerine yönelikti. Asıl hedefimiz özel hareket timlerine yönelikti, saldırı esnasında karakoldaki polisleri yanıltıp yardıma gitmelerine engel olmak içindi." diye ifade vermişti.

‘SÖZ VERİYORUM, PKK’LI OLACAĞIM’

Karar duruşmasında ifade veren Mazlum Alan, "Yıllarca dağda kalanlara müebbet verilirken, bana bu kadar ceza istenmesi haksızlık. Ben ne kadar PKK’lı değilim desem de siz bana PKK’lı dediniz. Bundan sonra söz veriyorum ve yemin ediyorum ki, PKK’lı olacağım ve onlar gibi davranacağım" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET, 77 YIL HAPİS, 18 BİN ADLİ PARA CEZASI

Erzurum Dördüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmada Gümüşhane Cezaevi’nden getirilen ‘mazlum’ kod Mazlum Alan hakkında “Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğünü Bozmak, Silahlı Yağma, Öldürmeye Teşebbüs’, ‘Kişiyi Hürriyetten Yoksun Kılma ve Tehlikeli maddelerin izinsiz olarak kullanılması’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet, 77 yıl hapis ve 18 bin adli para cezasına çarptırıldı.


Editör

Son Güncelleme: 08.07.2013 17:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.