ESOB’DAKİ ZİMMET DAVASI YENİDEN GÖRÜLECEK

ESOB’daki zimmet davası 27 Ekim’de yeniden görülecek.

admin
admin
05 Ekim 2016 Çarşamba 11:04
ESOB’DAKİ ZİMMET DAVASI YENİDEN GÖRÜLECEK
Erzurum Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliğinde, (ESOB) 2008 yılında meydana gelen zimmet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla ilgili Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava sonucunda ESOB başkanı, genel sekreteri ve yönetim kurulu üyelerine 4 yıl 2 ay hapis cezası verilmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesince incelenen dosyada görülen bazı evrak eksikliklerinin tamamlanması için dosya yeniden Erzurum 1 Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.
Erzurum 1. Ağır Ceza Mahkemesi ise ESOB’daki zimmet davasındaki eksiklikleri tamamlamak için 27 Ekim 2016 tarihine duruşma günü verdi..
2008 yılında dönemin ESOB Başkan Vekili Hikmet Karaca tarafından Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına Avrupa Birliği hibe projelerindeki usulsüzlük ve zimmetten dolayı suç duyurusunda bulunulmuştu. Karaca’nın suç duyurusu sonrasında, Başkan Rasim Fırat, genel sekreter ve yönetim kurulu üyeleri hakkında zimmet ve görevi kötüye kullanma iddiasıyla dava açılmıştı. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aydın KUTLU 2016-10-06 14:06:42

her konuda olduğu gibi bu konudada tek bir duamiz vardir. suçlularin cezasini bulmasi, masum insanlarin aklanması

Avatar
esnaf 2016-10-06 13:21:34

davanın açıldığı yıla di̇kkat 2008
8 yıldır herkesin bildiği bir yolsuzluğu devletimiz bir türlü çözemedi. bu duruşma son olur da inşAllah herkez hak ettiği cezayı bulur.