37 YIL 8 AY, REKOR CEZAYA YARGITAY’DAN ONAMA

Erzurum'da araçlarında sohbet eden üç genci silahla tehdit edip, gasp girişiminde bulunan Ramazan C. (26) ile Emrah Y.'ye (25) yerel mahkemenin verdiği rekor düzeydeki toplam 37 yıl 8 ay hapis cezasını Yargıtay da onadı.

15 Temmuz 2013 Pazartesi 16:50
37 YIL 8 AY, REKOR CEZAYA YARGITAY’DAN ONAMA
Merkez Palandöken İlçesinde yaşanan olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı iddianameye göre 19 yaşındaki S.K., M.D ve T.G. otomobilde oturup, sohbet ediyorlardı. Park halindeki otomobilin yakınındaki bankta alkol alan Ramazan C. İle Emrah Y., bir anda aracın arka kapısını açıp, otomobile bindi. Ramazan C. İle Emrah Y. "Burada oturuyorsanız, bunun bir bedeli var" dedikten sonra Emrah Y. belinden çıkardığı tabancayla doldur boşalt yaparak silahın namlusunu T.G.'nın şakağına dayadı. "Bu arkadaşlar bizim yolumuzu görecekler. Burada su içmenin bile bir bedeli var. Burada oturmanın bir bedeli var. Kimse araçtan inmeyecek. Bu bedeli ödemek için neleriniz var görelim." diye gençleri tehdit eden Ramazan C. İle Emrah Y., araç içerisindeki gençlerin bu esnada o bölgede kimlik kontrolünü yapan polis ekibine sığınmasıyla silahlarıyla birlikte suçüstü yakalandı.
Emrah Y.'nin silahı şakağına dayadığını ifade eden T.G., "Araca binen silahlı kişi ?kimse kımıldamayacak' diyerek elindeki silahı bana doğrulttu. O sırada polis memurları kimlik kontrolü yaptığını gördük ve ani bir hamleyle araçtan çıkıp, polis aracına sığındık" dedi.

YARGITAY’DAN 37 YIL 8 AY HAPİS CEZASINI ONAMA

Yerel Mahkeme 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanununa Muhalefet ve üç kişiye yönelik, 'silahın korkutucu gücünü kullanarak nitelikli gasp' suçunu işledikleri gerekçesiyle TCK'nın 149-1 maddesi kapsamında tutuklu yargılanan Emrah Y.'yi 19 yıl 8 ay, Ramazan C.'yi ise 18 yıl olmak üzere toplam 37 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm etti. Zanlılar kararı temyiz etti.

Temyiz başvurusunu inceleyen Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı oy birliği ile onadı.


Editör

Son Güncelleme: 15.07.2013 16:51
Anahtar Kelimeler:
ErzurumşantajTehdit
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.