Ne güzel bir gündü 2011 Ünivirsiade’nin Erzurum’a verildiği gün… Bir soğuk Aralık gününde Torino’dan gelen  müjdeli haberle havalara uçmuştuk. 7’den 70’e Erzurum, Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak dünyaya coşku salıyordu…Palandöken Kayak Merkezi’nde de yüzlerce insan kar yağışı altında halaylar çekip, 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın Erzurum’a verilmesinin coşkusunu yaşıyordu. Tarihinde ilk kez büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak olan Erzurum 26 Ocak 7  Şubat 2011 tarihlerinin gelmesini iple çekti. O günler de geldi. Erzurum 2011 Üniversiade’nin açılış ve kapanış törenleri ile  dünyanın diline düştü. Tüm yer yüzünde dillere destan Üniversiade açılış ve kapanış törenleri ile dünya gündemine oturdu Erzurum… Onlarca ülke televizyonu kanalları da Kazım Karabekir Stadı’nda büyülü atmosferi naklen yayınladı. Devlet Erkanı’nı da Kazım Karabekir Stadı’nda konuk eden Erzurum, soğuk bir kent olmasını rağmen, nefis açılış ve kapanış törenleri ile herkesin içini ısıtıyordu.
Sonuçta çok iyi bir organizasyon yapan Erzurum’un spor ve kış  turizmde önü açıldı. Yüksek İrtifa Kamp Merkezi olma yolunda yıldızı parladı, Erzurum’un… Şimdi Dadaşların önünde yeni bir önemli sınav var. Bu sınavı da Dadaşlar Türkiye A Milli Bayan Futbol Takımı’nın Hırvatistan ile oynayacağı maçta verecek. 17 Eylül 2015 Perşembe günü Erzurum adına bir milat olacak. Nasıl ki, Konyalılar, Letonya ve Hollanda maçlarında Ay-Yıldızlı ekibimize verdikleri destekle övgülere mazhar oldu ise; Erzurumlular da İnşallah adlarından övgü ile bahsettirecekler tüm Türkiye’de ve Avrupa çapında…
Türkiye Futbol Federasyonu, Erzurum’a bayanların futboldaki milli mücadelesini verirken Dadaşların tribünleri dolduracağından kuşku duymadığı için bu dev maçı bir çırpıda verdi Erzurum’a… Ne de olsa Erzurumlular tribünleri doldurma konusunda tescilli idi… 3. Ligde top koşturan memleketlerinin takımı BB Erzurumspor’un maçlarında tribünleri dolduran Erzurumlular, Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupası Finali’nde tribünlerin ful çekmesine neden olarak TFF’nin övgüsü ile karşılaşmıştı.
Şimdi bir kez daha tarihi fırsat kapımızı çaldı. Önümüzdeki Perşembe günü Erzurumlular olarak yapacağımız iş tribünleri doldurup, Türkiye’nin Hırvatistan karşısında galip gelmesi için bayan futbolcularımıza destek vermek… Bu çok da zor bir görev değil, çünkü tarih boyunca adından övgü ile söz ettiren ve 2011 Üniversiade’da buz salonlarını dolduran ve kayak merkezlerine akın eden Erzurumlunun Perşembe günü Kazım Karabekir Stadı’na akın edeceğinden kuşkumuz yok… Dadaşların TFF’nin sembolik rakam olarak belirlediği 1 TL’lik biletlerin maç saatine kadar tüketileceğinden de  şüphe duymuyorum.
Evet!... Dadaşlar, Bayan Milli takımımızın milli mücadelesinde hem futbolcularımızı destekleyelim, hem de TFF’nin A Milli Futbol Takımımızın ilerisinde oynayacağı bir milli maçı Erzurum’a vermesi için de başarılı bir sınav verelim. Erzurumluların bu fırsatı kaçırmayacağını ümit ediyorum. Bizde bir söz vardır ‘ne kadar  ekmek, o kadar köfte’ Eğer biz 17 Eylül Perşembe günü Kazım Karabekir Stadı’nın tribünlerini doldurursak, ilerisi içinde çok bir yatırım yapmış oluruz. TFF’nin ilimize erkeklerde A Milli takımlar düzeyinde  maç vermesi de kaçınılmaz olur. Haydi hep birlikte Perşembe günü stada  koşalım ve bu fırsatı kaçırmayalım. Aynen 2011 ruhunu yeniden yaşayalım ve canlandıralım.
Şimdiden Bayan Milli Takımımıza Hırvatistan karşısında başarılar diliyorum.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.